У Чернівцях стартував проект  «Розвиток міжособистісних зв’язків у соціальній, культурній та освітній сферах серед дітей та молоді, позбавлених батьківської опіки та піклування, в Республіці Молдова і Чернівецькій області»

 

У Чернівецькій ОДА презентували місію та основні заходи  транскордонного проекту «Сприяння міжособистісному спілкуванню у соціальній, культурній та освітній сферах серед дітей та молоді, позбавлених батьківської опіки та піклування, з Республіки Молдова та Чернівецької області» Програми транскордонного співробітництва EaPTC Молдова – Україна,за підтримки ЄС.

У презентації взяли участь: Михайло Павлюк – перший заступник голови Чернівецької ОДА; Ігор Мосін – регіональний координатор Проекту; Ігор Бабюк – експерт Проекту; Надія Періус – заступник департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА та соціальні працівники, педагоги, викладачі, психологи, представники ЗМІ та неурядових організацій, шкіл, державних установ.

Презентований проект триватиме 14 місяців: від 9 листопада 2017 до 9 січня 2019 року.

Метою транскордонного проекту є покращення умов життя для дітей та молоді, позбавлених батьківської опіки та піклування, з Молдови та Чернівецької області задля розвитку у них базових життєвих навичок.

Бюджет проекту становить 143 330 €, з них 128 000 € – фінансування ЄС та  15 330 € – власний внесок партнерів.

У проекті братимуть участь ГО «Центр соціальних послуг для дітей та сім’ї (SSCCF) (Республіка Молдова); ГО «Клуб української  молоді» (Чернівці) та філіал Асоціації “Амічі деі Бамбіні” в Республіці Молдова.

«Завдяки цьому проекту ми сподіваємось, що зможемо сприяти особистісному розвитку дітей та молоді, які позбавлені батьківської опіки та піклування, допомогти дітям здобути певні практичні навики, які допоможуть їм в дорослому житті. Ми будемо говорити з молоддю про соціальну відповідальність і для цього запропонуємо навчання за методикою «ФотоГолос», завдяки якій, кожен зможе через фотографію доносити свої повідомлення про соціально важливі теми», – розповів Мосін Ігор, координатор проекту в Чернівецькій області.

Під час реалізації проекту 60 молодих людей віком від 15 до 19 років з Республіки Молдова та Чернівецької області та  30 професіоналів (соціальні працівники, педагоги, психологи) з неурядових організацій, шкіл, державних установ із обох країн візьмуть участь у таких заходах:

  1. Семінари для фахівців з Республіки Молдова та Чернівецької області у сферах соціальної інтеграції молоді, неформальної освіти молоді
  2. Тренінгові курси для дітей та молоді з Республіки Молдова та Чернівецької області у сфері особистісного розвитку
  3. Практичний семінар для дітей та молоді з Республіки Молдова та Чернівецької області у сфері «соціальної фотографії»
  4. Міжнародний семінар та обмін досвідом серед дітей та молоді з Республіки Молдова та Чернівецької області з метою виявлення спільних історико-культурних цінностей.
  5. Транскордонний форум «Спільна історія – спільні культурні цінності»

Очікується, що під час реалізації проекту соціальні працівники, психологи, педагоги з Молдови та Чернівецької області обміняються досвідом та підвищать компетенції у роботі з молоддю; підлітки набудуть особистих навичок для кращої соціальної інтеграції; місцеві та центральні органи Молдови та Чернівецької області матимуть краще розуміння проблем соціальної інтеграції молоді.

У рамках проекту буде організована фотовиставка “Спільні виклики – Спільні рішення”, підготовлена дітьми та молоддю – учасниками проекту, а також видадуть практичний довідник для фахівців у сфері соціальної інтеграції молоді.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *