На мольбертах буковинського виробника – роботи вишивальниць

 

Генеральний директор відомого на Буковині та  за її межами підприємства «Авторембуд» Франц Карлович ФЕДОРОВИЧ демонструє  функціональні можливості  настільних  мольбертів, що їх випускає  його фірма.

Художникам і дизайнерам добре відома  «родослівна» цих елегантних виробів – неспроста на них такий величезний попит в Україні і за кордоном. Саме сово «мольберт» позичена з німецької: Malbrett – дошка для художника. Цього разу презентуються вироби саме для рукодільної мережі «Санта», яка організовує традиційні виставки «Вишиваний дивотвір».

На виставці лауреатів обласної  премії імені Георгія Гараса,  де представляли міжнародний колективний мистецький проект цьогорічного «Вишиваного дивотвору»  – «Вишиті сторінки  альбому «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Еріха Кольбенгаєра» ( на фото), Франц Карлович слушно зауважив, що можна покращити презентаційність «найбільшого вишитого літопису традиційного орнаментального мистецтва Буковини» – саме в такій номінації проект нещодавно зареєстрований у Книзі рекордів України.

Ми одразу уявили вишиті сторінки колективного проекту на цих зручних підставках. Їх можна регулювати вертикально і… скласти до ширини невеликого прямокутного бруска – сам раз для майбутніх пересувних виставок проекту! І як тут  не погодитися із вирішальним словом інженера та естета, голови Асоціації виробників Буковини, голови благодійного Фонду «Подаруй дитині життя» Франца  Федоровича?!

Олена ЧАЙКА, фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *