Міністр живе на мінімалку, оформляє субсидію, народжує у звичайному пологовому” – Володимиру Омеляну пропонують нові соціальні експерименти

 

У мережі відреагували на повідомлення про поїздку міністра інфраструктури України Володимира Омеляна у плацкарті, передає dnepr.info.

Володимир Омелян відправився в робочу поїздку у звичайному плацкарті. Але вагон був відреставрований, з кондиціонером, вакуумним туалетом і вікнами, які легко відкривалися. Однак і цього виявилося досить, що здивувати людей – “небожитель” спустився до звичайних людей.

Юрист і ініціатор проекту “Як приручити Закон”, дніпрянин Антон Деньгуб розмістив в своєму Facebook пост з ідеями чим би ще могли б зайнятися українські міністри.

“Плацкарт-це тільки початок. Як вам ідея освітнього реаліті-шоу”, – написав Антон.

Він запропонував узагальненому образу українського міністра: відвідати лікаря в звичайній поліклініці, вибити довідку про склад сім’ї, проїхатися “по найбільш пекельній дорозі на Ланосі”, влаштувати дитину в школу або дитячий садочок, побувати на прийомі у начальника ЖКГ.

Поставив дніпрянин вигаданого міністра і в життєві ситуації: “Міністра упакували в райвідділ” і міністр місяць живе на пенсію.

У коментарях до сатиричного посту жителі Дніпра нафантазували більше ситуацій, в яких би міг опинитися український міністр.

Найяскравіші з них:

“Міністр намагається отримати рішення і виконавчі листи, а потім подає заяву про виправлення описки і намагається отримати знову і знову;
Міністр намагається коментувати пост Філатова;
Міністр чекає лікарняний лист;
Міністр намагається стати затребуваним фахівцем в успішній компанії тільки на підставі вітчизняної освіти;
Міністр намагається отримати id карту;
Міністр народжує у звичайному пологовому будинку! Нехай спробує;
Міністр живе на мінімалку і оформив субсидію на комуналку, а субсидія нараховується в наступному місяці за минулий, але її нараховують після перерахунку, а перерахунок виробляють, після повного погашення за комунальні послуги ”

Нагадаємо, що міністр інфраструктури Володимир Омелян проїхався у плацкарті з Києва до Дніпра. Своїми враженнями від подорожі він поділився на своїй сторінці у Facebook:  “Подорож до Дніпра і області розпочали вчора з Київ-Пасажирського. Спеціально взяв плацкарт і, традиційно, без попередження… Як на мене, добра ідея, щоб чиновники їздили плацкартом, тоді реформи підуть швидше”, – написав міністр вранці 27 липня.   За його словами, він обійшов усі вагони і залишився ними задоволений. А от з мінусів відзначив вологу постільну білизну та задуху у вагонах на початку подорожі.   “Зате потім кондиціонери працювали, половина туалетів – навіть вакуумні. Шкода, що історії, як ми будемо подавати на перон охолоджені вагони влітку і теплі – взимку, так і залишилися казками”, – написав Омелян.   При цьому він зазначив, що на українських вокзалах панує безлад, який “нагадує ранній Шанхай, а не Європу чи хоча б Польщу”.   “Наступного разу поїдемо плацкартом із новим очільником УЗ, аби дискусія була не скільки мільйонів зарплати він має отримати, а який сервіс отримують пасажири залізниці!”, – додав чиновник.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *