У Чернівцях громадського активіста позбавили авта

Фото Галини Єреміци
Фото Галини Єреміци

Іншого напередодні позбавили ока

Машину члена обласного Антико­рупційного комітету, активіста ГО «Па­тріотична Громада Буковини» Миколи Петіченка невідомі спалили минулого четверга. «Мерседес-Віто» був при­паркований біля будинку, де мешкає потерпілий, на вул. Героїв Майдану.

Микола Петіченко звернувся до преси. На імпровізованому брифінгу він повідомив журналістам, що займа­ється викриттям фактів корупції на Бу­ковині. Тож за кілька годин до підпалу повернувся з чергової громадської перевірки Верхньопетрівецького лісництва, де були виявлені неза­конні вирубки дерев і низка інших порушень. Петіченко нагадав також, що кілька днів тому із травматичної зброї був поранений його колега з ГО «Патріотична Громада Буковини» Олексій Немтинов, внаслідок чого той втратив око.

За словами Миколи Петічен­ка, авто однозначно підпалили, бо полум’я піднялося на 4-5 метрів угору:

відповідь керівника буковинської міліції
відповідь керівника буковинської міліції

– Попередньо експерти ска­зали, що розчин для розпалювання дров був налитий спереду на мотор, під капот, а також у ділянці бокових дверей, – каже потерпілий.

Микола наполягає, що підпал не обій­шовся без участі начальника відділу вну­трішньої безпеки міліції:

– Віктор Білоус причетний до підпалу на сто від­сотків, – стверджує власник спаленого авта.

Колега по нещастю, Ігор Жижиян, як ніхто, розуміє Миколу Петіченка, бо 5 років тому із його автівкою трапилося те саме:

– Мені ситуація з підпалом знайома до болю. В ніч з 13 на 14 лютого 2009 -го біля будинку на вул. Головній, де я живу, мені теж спалили машину. Пройшло 5 років. І хоча обіцяли цей злочин розкрити, зло­вмисники досі не знайдені і не потрапили на лаву підсудних. Передбачаю, щось таке буде і з розслідуванням підпалу авта Мико­ли, – каже голова ГО «Патріотична громада Буковини» Ігор Жижиян.

Прокоментували факт підпалу і в мілі­ції:

– 4 вересня о 3.03 на спецлінію посту­пило повідомлення, що горить автомобіль. Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що має місце факт загорання автомобіля «Мерседес-Віто». Власник авта звернувся до нас із письмовою заявою про те, що йому заподіяна матеріальна шкода на суму 300 тис. грн. Відомості внесені до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.194 ККУ, – каже заступник начальни­ка Шевченківського РВ УМВС України в Черні­вецькій області, началь­ник кримінальної міліції Віталій Семеняк.

Коментувати ж за­яву Петіченка про при­четність начальника внутрішньої безпеки до підпалу криміналіст від­мовився, сказавши, що йому про це нічого не ві­домо, тим паче, що остан­німи роками він працював у Києві.

Ми надіслали інфор­маційний запит началь­нику УМВС України в Чер­нівецькій області Валерію Зінченку щодо причетності Віктора Білоуса до підпалу авто Миколи Петіченка. Надаємо повну відповідь керівника буковинської міліції.

(відповідь – картинка).

Чи знайдуть винних у підпалі автівки Миколи Пе­тіченка, щоби вони зайняли місця на лаві підсудних, не­залежно від прізвищ і посад, чи шукатимуть їх так само безрезультатно 5 років, – по­каже час.

Тільки хочеться нагадати, що часи змінилися…

Галина ЄРЕМІЦА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *