Тече вода каламутна

Чернівецький Водоканал очолив колишній податківець Дмитро Чикановський.

У зв’язку із закінченням терміну контракту з посади начальника ДКП «Чернівціводоканал» звільнено Михайла Крайса. З новим керівником теж уклали трудовий контракт терміном на рік. За результатами фінансово-економічної діяльності у 2008 році доходи підприємства зросли лише на 7 млн грн, а збитки склали 9 млн грн.

Та й тарифи на послуги водоканалу в місті підвищувалися тричі: тариф для населення зріс на 42%, для інших споживачів – на 75%. Завдяки переоснащенню підприємства, споживання електроенергії зменшилося на 4,5%. Це передбачало, що до кінця року підприємство вийде на 12-відсотковий рівень рентабельності та отримає 5,7 млн грн прибутку. Але цього не сталося

Незважаючи на значні кошти, вкладені у ремонт мереж та насосних станцій, втрати води на підприємстві за минулий рік не зменшилися, а навпаки зросли – від 43,3% 2007-го до 46,1% цьогоріч за нормативу 32,24%. З огляду на те, що кількість витоків значно зменшилася, можна говорити про збільшення втрат переважно за рахунок необлікованого споживання води.

Міськвиконком розробив і затвердив план першочергових заходів, які мають вивести підприємство з кризового стану. Для реалізації цих заходів створено робочу групу на чолі з директором департаменту житлово-комунального господарства Олександром Шумейком.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *