Готуємо сани: куди і за скільки поїхати на Новий рік

В тренді різдвяні тури і європейські столиці.

Тим, хто хоче провести зимові свята за межами рідного міста, вже варто потурбуватися про пошук варіантів – новорічні тури розлітаються як гарячі пиріжки. “Сегодня” дізналася, куди і за скільки можна поїхати на канікули цієї зими.

На наших просторах

За словами турагентів, купуючи путівки за кілька місяців до подорожі, можна заощадити до 15%. Тим, хто любить екстремальний гірський відпочинок, скіпасс зараз обійдуться в два рази дешевше, ніж в зимовий сезон: наприклад, в Буковелі абонемент на 5 днів обійдеться зараз в 2300 грн. У листопаді за такий же доведеться викласти вже 4600 грн. Що стосується проживання, то ще можна зняти двомісний номер в будиночку в Карпатах за 400-450 грн на добу з людини зі сніданками. Чотириденна поїздка по Волині з відвідуванням резиденції Діда Мороза в Біловезькій Пущі (Білорусь) обійдеться майже в 5 тис. грн за повний пакет. За Новий рік у Львові доведеться викласти 6 тис. грн за три дні, в Одесі – близько 4 тис., в Чернівцях – 2,6 тис. грн, а в Кам’янці-Подільському – близько 4,3 тис. грн за чотири доби. На православне Різдво можна махнути в Полтавську область і взяти участь в триденних “Вечорах на хуторі біля Диканьки” за 3,2 тис. грн або подивитися замки Волині за 2,7 тис. грн.

За кордоном

З відносно недорогих європейських напрямків на Новий рік українці вважають за краще Угорщину, Польщу, Словаччину, Чехію. Це хороший варіант для ділових людей, які не мають можливості взяти тривалу відпустку. Але тури краще брати зараз – більше вільних готелів і можна підібрати варіант до душі, та й на перельоті поки ще можна заощадити – через пару тижнів ціни почнуть рости. Наприклад, зараз три ночі в Будапешті з перельотом обійдуться в 6,6 тис. грн (212 євро) на одного при двомісному проживанні. Три новорічних дня в Празі будуть коштувати близько 11 тис. грн (350 євро) з перельотом за промотарифами. Якщо купувати переліт окремо, то 3 дні у Варшаві обійдуться в 4,4 тис. грн (140 євро), 4 дні в Мюнхені – 11,5 тис. грн (370 євро), 4 дні в Барселоні – 12,7 тис. грн (409 євро).

Також їздять на термальні та мінеральні курорти Угорщини, Чехії, Словаччини, Словенії. Тиждень в угорському Хайдусобосло буде коштувати 8,4 тис. грн (272 євро) з трансфером з Чопа. А словацький спа-курорт Лучки на чотири дні обійдеться в 8, 2 тис. грн (265 євро). Ті, хто хоче зимову казку на автобусі, можуть виїхати на тиждень в польське Закопане за 5,5 тис. грн (177 євро) або в Лапландію за 11,7 тис. грн (375 євро).

Іграшки і природа

Для любителів коротких пригод підійде одноденна екскурсія на фабрику ялинкових іграшок в Клавдієво за 500 грн. На католицьке Різдво (25 грудня) можна з’їздити в романтичний вояж по Львову на два дні за 1600 грн або по Поділлю (Вінницька область) за 1800 грн. На один день можна потрапити на народні сільські гуляння Полісся (Житомирська область) за 850 грн, або в переддень Нового року з’їздити в Міжрічинський ландшафтний парк, або в Тростянецький дендрологічний парк (обидва в Чернігівській області) за 750 грн. А ось за 2700 грн пропонують провести два дні в парках Умані ( “Софіївка”) і Білої Церкви ( “Олександрія”), правда, з включеним до вартості новорічним банкетом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *