Виборні перегони практично розпочалися На Буковині – напружено, скандально, провокативно

На початку нинішнього тижня голова Чернівецької
облдержадміністрації Михайло Папієв, начальник УМВС України в Чернівецькій області Микола Харабара, настоятель Банченського Свято-Вознесенського монастиря архімандрит Лонгін (отець Михайло Жар) озвучили перед представникам засобів масової інформації краю спільну заяву стосовно анонімного листа жителів Герцаївського району до Президента України, розміщеного на місцевих інтернетівських сайтах.

У заяві, зокрема, говориться, що оприлюднений окремими ЗМІ відкритий лист начебто від жителів Герцаївського району Чернівецької області до Президента України Віктора Януковича про міфічне переслідування настоятеля Банченського Свято-Вознесенського монастиря з боку керівників обласної виконавчої влади та обласної міліції є заздалегідь спланованою фальшивкою і провокацією. А намагання звинуватити голову обласної державної адміністрації та керівника обласної міліції у начебто «образі архімандрита Лонгіна і вилученні у монастиря документів на землю» не що інше, як чергова спроба посіяти розкол у лавах владної команди. Переконані, що навіть припущення у можливості подібних «фактів» є брутальною спробою посварити нас і облити брудом людей, які не словом, а ділом працюють над реалізацією програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей», борються з корупцією.

«Очевидно, що напередодні місцевих виборів подібні провокації будуть тривати. Ми знаємо, хто прагне вбити величезного клина у владну команду. Вони попереджали нас про те, що будуть з’являтися такі речі. Але автори цієї провокації явно допустили фальстарт», – говориться у заяві.

Її автори наголосили також: «Звертаємо увагу засобів масової інформації на відповідальність за достовірність оприлюдненої інформації, адже тиражування псевдосенсацій і розкручування так званих «качок» навряд чи покращать репутацію цих видань.

Організаторам цієї провокації, напевно, слід зрозуміти, що застосування брудних технологій завжди б’є по тих, хто їх використовує, та побажати, щоб меркантильні інтереси напередодні виборів не виявилися дорожчими за долю Буковини та добробут її громадян…».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *