Вісім чиновників Мін’юсту отримали премії на суму понад 1 мільйон гривень кожен  

 

А загалом протягом шести місяців 2017 року вісім чиновників міністерства отримали понад 23 млн грн. Найбільша премія становила понад 7 млн грн.

Це пояснюють змінами у межах реформи правосуддя, згідно з якими держвиконавці отримують 2% від стягненої суми або вартості майна боржника.

Двоє керівників департаменту Міністерства юстиції України та шестеро державних виконавців отримали в травні і червні 2017 року грошову винагороду на суму понад 1 млн грн кожен. Про це з посиланням на офіційні дані Мін’юсту повідомляє “Слово і діло”.

Найбільше отримав головний держвиконавець Іван Нещадим. У травні йому виплатили трохи більше ніж 1,5 млн грн, а в червні – понад 7,3 млн грн.

Інших чиновників преміювали в ці місяці по одному разу. Суми виплат становили від 1,05 млн грн до 4,5 млн грн.

Загалом протягом шести місяців 2017 року вісім чиновників міністерства отримали понад 23 млн грн.

За інформацією видання, винагороди виплачували згідно з ухваленими змінами в межах реформи правосуддя: 2% від стягненої суми або вартості майна боржника держвиконавцю, а 0,5% – керівнику органу державної виконавчої служби та його заступникам.

30 вересня 2016 року набули чинності конституційні зміни в частині правосуддя та новий закон “Про судоустрій і статус суддів”, який парламент ухвалив 2 червня. 13 липня президент України Петро Порошенко підписав закон.

Відповідно до закону, скасовано процедуру призначення президентом суддів на п’ятирічний термін. Також ліквідують вищі спеціалізовані суди та створюють єдину касаційну інстанцію, яка гарантує захист права на справедливість громадянину України.

Крім цього, передбачено поступове підвищення окладу суддів до 30, 50 і 75 мінімальних заробітних плат залежно від рівня суду.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *