У меню їдальнi Верховної Ради з’явилися страви високої кухнi. На звичайнi нардепи нарiкали…

 

Зросла й вартiсть обiдiв – у середньому на третину, пише інтернет-видання «Експрес». Тепер за бутерброд iз слабосоленою сьомгою народним обранцям доведеться заплатити не 21 гривню, як торiк, а 36,95 гривнi. А бутерброд iз лососевою iкрою вже коштує не 27,23 гривнi, а 44,35.

 Ще торiк на початку вересня в депутатському меню були страви, що коштували вiд 3,11 до 7,96 гривнi: каша пшенична, гречана, геркулесова з родзинками, макарони, картопляне пюре, салат з редиски, огiркiв i помiдорiв. Нардепам пропонували те, що їдять звичайнi люди в повсякденному життi. Тепер меню змiнилося.

Микола Бобренко, директор ДП “Їдальня Управлiння справами Апарату Верховної Ради України”, розповiдає, що депутати часом нарiкали, що “їх годують звичайними котлетами”. “Довелося креативити й оновлювати меню, — розповiдає чоловiк. — Нашi працiвники постiйно намагаються додати до меню якiсь новi страви”. Тож тепер страв, якi б коштували менш нiж 10 гривень, у депутатськiй їдальнi немає. Найдешевшi — це салат iз квашеної капусти з журавлиною – 15,38 гривнi за 100 грамiв, та паштет iз печiнки зi свiжим огiрком – 15,47 гривнi. 

Народнi обранцi в їдальнi Верховної Ради можуть скуштувати 100 грамiв фiле вареного осетра за цiною 285,18 гривнi. Або лосося на спаржевiй подушцi (по 100 грамiв) за 275,28 гривнi. 100 грамiв лосося вареного з лимоном та маслинами коштують 154,62 гривнi. А 175 грамiв цiєї ж риби, запеченої з грушею, – 126,98 гривнi. Креветки тигровi смаженi (50 грамiв) iз помiдорами черi (20 грамiв) – 146,23 гривнi. Та навiть таке подорожчання навряд чи вдарить по кишенi нардепiв.

До слова, народнi обранцi торiк декларували зарплати в середньому на рiвнi 157 тисяч гривень кожен. Крiм того, вони отримали ще близько 170 тисяч гривень на вiдшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень. За проживання в готелях їм виплачували компенсацiї. Та й заощадження бiльшiсть має непоганi. За пiдрахунками експерта Андрiя Геруса, згiдно з електронними декларацiями, загалом в усiх народних депутатiв України є 12,3 мiльярда гривень, зокрема 7,4 мiльярда – готiвкою. 

 Нещодавно мiнiстр соцiальної полiтики Андрiй Рева заявляв, що українцi витрачають на їжу 50% доходiв через те, що багато їдять. Цiкаво, а скiльки за мiсяць витрачають на свiй рацiон народнi депутати?..

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *