У Києві репетирують парад до дня Незалежності України

Понад 4,5 тис. українських військовослужбовців візьмуть участь в цьогорічному військовому параді до Дня Незалежності.  Про це розповів міністр оборони Степан Полторак під час репетиції параду, передає Укрінформ.

“Більше 1 тисячі – це ті військовослужбовці, які в різний час брали участь у бойових діях в АТО. Всього в параді цього року беруть участь 4,5 тис. військовослужбовців. Більше 200 військовослужбовців нагороджені державними нагородами за мужність і героїзм, які вони проявили в ході проведення АТО”, – сказав Полторак.

Окрім військовослужбовців, у параді буде задіяно близько 70 одиниць військової техніки. З них 25 одиниць абсолютно нових зразків техніки, розробленої на українських заводах. Решта техніки – модернізована.

Ця репетиція параду вже друга, першу провели на початку тижня непублічно. На парад збираються всі структурні підрозділи ЗСУ, МВС, Нацгвардії, прикордонники і ВМС.

У параді задіяно понад 20 військових підрозділів. Усього в пішому марші братимуть участь близько 3100 осіб і ще півтисячі – учасники військових оркестрів.

Крім того, за планом, участь у марші візьмуть резервісти з АТО, а також члени країн-партнерів. Це українсько-польсько-литовські підрозділи, а також колони з Великої Британії, Естонії, Грузії та Латвії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *