Син екс-президента України Віктора Януковича Олександр подав позов до суду проти НБУ

Син екс-президента України Віктора Януковича Олександр подав позов до суду проти Національного банку України, повідомляє агенція “Інтерфакс-Україна”.

На сайті Печерського районного суду міста Києва 10 серпня з’явився зареєстрований позов проти НБУ, позивачем у якому зазначено Олександра Януковича. Суть справи полягає у відшкодуванні завданих збитків. Суддею, що розглядатиме позов, призначено Ларису Цокол.

Син екс-президента України володів 100 відсотками акцій Всеукраїнського банку розвитку (ВБР). Через накладення Радою ЄС штрафних санкцій щодо Олександра Януковича, Національний банк України у вересні 2014 року ухвалив рішення про кваліфікування ВБР як проблемного. Наприкінці листопада того ж року НБУ визнав банк неплатоспроможним. У січні 2016 року Вищий адміністративний суд підтвердив законність рішення НБУ щодо ВБР.

Нагадаємо, що Генеральною прокуратурою України Олександру Януковичу оголошено підозру у причетності до організації створення фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі та інших злочинах.

Наразі 44-річний Олександр Янукович перебуває у розшуку на території України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *