Статки Ахметова зрівнялися з ВВП європейської та азійської країн

 

Головні висновки з рейтингу найбагатших українців

 «Новое время» публікує ключові цифри й факти рейтингу «ТОП-100 найбагатших людей у країні».

  1. Сумарний статок усіх учасників рейтингу – $26,7 млрд (+33% до 2016-го).

Рінат Ахметов володіє четвертою частиною статків сотні найбагатших. Його статки у 210 разів більше статків бізнесмена з останнього місця списку.

  1. Лідер рейтингу Рінат Ахметов став багатшим на $2,8 млрд, що дорівнює сукупним статкам Віктора Пінчука (2 місце) і Костянтина Жеваго (3 місце).
  2. Лідером за втратами став Ігор Коломойський: за рік збіднів на $129 млн.
  3. За сукупні статки 100 найбагатших українців можна придбати 3% акцій найдорожчої компанії у світі – Apple, 10% акцій найприбутковішої компанії у світі «Walmart» або 41% акцій найдорожчого автовиробника «General Motors».
  4. 5. Статки Ахметова зрівнявся з ВВП Таджикистану ($6,9 млрд) і Молдови ($6,8 млрд). А сукупний статок 100 найбагатших українців – із ВВП Латвії ($27,7 млрд).
  5. Українцю із середньою зарплатою знадобиться 2,1 млн років, щоби зрівнятися за статками з Ахметовим. За мінімальної зарплати на це піде 4,8 млн років. З сумарної вартості всіх активів більше половини припадає на металургію, агробізнес і харчопром, а також ПЕК.
  6. У першій сотні найбагатших українців чотири жінки.
  7. Президент України Петро Порошенко – 5-й у цьому списку (два роки тому був 18-й).

Як бачимо, національна економіка сконцентрована у руках невеликої групи осіб. Україна залишається сировинним придатком Європи, значить, цілком залежить від зовнішньої кон’юнктури, яка наразі сприятлива.

Повний рейтинг ТОП-100 найбагатших українців  – див. у журналі «Новое Время», №39 від 27 жовтня 2017 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *