Міський голова Дніпра Борис Філатов звільнив свою заступницю Світлану Єпіфанцеву за зневагу до української мови

Міський голова Дніпра Борис Філатов звільнив свою заступницю Світлану Єпіфанцеву за згодою сторін. Вона написала у соціальній мережі “Фейс­бук” про закриття кінотеатру через дубляжі фільмів українською мовою.

“Отправила мужа в “Мост-сити” лампочки купить, — пише Єпіфанцева. — Вернулся с новостью “Мася, наш любимый кинотеатр закрыли”. Российские фильмы запретили, а остальные надо смотреть на украинском языке. Люди перестали ходить. Благодаря вятровичам все, кто душой любит Украину, сегодня в стороне от кино, театров или других культурных мероприятий. А это большая часть города”.

Після зауваження користувачів мережі Єпіфанцева видалила допис. Але міський голова повідомив про її звільнення. “Чиновник має висловлювати такі свої думки на кухні, а не публічно”, — пояснив Філатов.

Єпіфанцева була звільнена з дотриманням процедури закону. Тому звертатися до суду в неї нема підстав. Кожен, хто заступає на державну службу, повинен дотримуватись кодексу держслужбовця, — каже засновник мовної організації “И так поймут!” —  Роман Матис. — Фактично, це прояв ксенофобії та висловлення неповаги до державної мовної політики. Мер був правий, звинувативши Єпіфанцеву в неетичній поведінці. Якби взяла слова ­назад, могла б залишитися. Мовляв, вирвалося. А тепер — нехай іде. Як громадянин вважаю, що вона не має більше права обіймати державні посади.

Раніше Світлана Єпіфанцева писала, що навчалася разом із Борисом Філатовим у школі №73 в Дніпрі, а потім — на історичному факультеті в тамтешньому університеті. Вона є власницею “Парк-готелю”, який офіційно оформлений на її батьків. Іще виконує обов’язки віце-президента промислової корпорації ЮТМІС.

Заступником міського голови Єпіфанцева стала два роки тому. Вже на цій посаді писала схвальні коментарі на адресу Московського патріархату, співчувала загибелі бойовика ДНР “Мотороли”. У серпні 2017-го отримала догану від мера за те, що у лайливій формі захищала колишнього нардепа від Партії регіонів Ірину Бережну — авторку антиукраїнських заяв.

У кінотеатрі “Міст-сіті” пояснили, що заклад закритий через реконструкцію приміщення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *