Ефективність роботи депутатів Верховної ради – лише 13%. У буковинських депутатів і того менша…

За даними сайту Верховної Ради чернівецькі депутати-мажоритарники під час роботи 8-го скликання зареєстрували 252 законопроекти. Проте тільки 33 з них були прийняті Верховною Радою, що становить 13%.

Основною функцією роботи депутатів Верховної Ради є законотворча діяльність, але, як правило, виборці не звертають особливої уваги на цей аспект. Тож громадські консультанти ОПОРИ вирішили порахувати ефективність законотворчої діяльності чернівецьких депутатів-мажоритарників, співставивши кількість зареєстрованих ними законопроектів із числом тих, які стали законами.

Згідно з даними ОПОРИ найбільш ефективнішим законотворцем серед депутатів-мажоритарників Чернівецької області виявився Максим Бурбак– 23,2% поданих ним законопроектів були прийняті депутатами Верховної Ради. Всього Максим Бурбак зареєстрував 73 законопроекти й 17 з них стали чинними законодавчими актами.

Найбільше законопроектів було подано Іваном Рибаком. Він зареєстрував 97 законопроектів, але тільки 9 з них стали чинними актами, що становить 9,2%.

На другому місці за продуктивністю законотворчої діяльності – Микола Федорук, ним було подано 47 законопроектів. Верховна Рада прийняла 5 з них, що становить 10,6%.

Найменше поданих та прийнятих законопроектів у Григорія Тіміша. Під час роботи Верховної Ради 8-го скликання, ним було зареєстровано 35 законопроектів і тільки два з них були прийняті.

Таким чином, за ефективністю законотворчої роботи, наших депутатів можна розмістити в наступному порядку:

  1. Максим Бурбак – 23,2%
  2. Федорук Микола – 10,6%
  3. Іван Рибак – 9,2%
  4. Григорій Тіміш – 5,7%

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *