“Театр для діалогу” в Чернівцях

Від 13 -16 лютого в Україні у Києві, Львові, Чернівцях, Чернігові та Донецьку  через мистецтво – театр тренери з різних країн допомагають людям прийняти і зрозуміти те, що зараз відбувається в суспільстві, знайти мир і взаєморозуміння всередині себе і допомогти в цьому іншим.
“Театр для діалогу”допоможе через театр візуалізувати історії громадянського протесту.
.
dt

Маленьке дерево краще, ніж купа каміння.
А. Боаль

Театр пригнічених був заснований Аугусто Боалем у Бразилії у 1960-тих роках з метою перетворення пасивних глядачів в активних учасників через театральний досвід постановок реального життя і проблем, з якими стикаються люди.

У Чернівцях міжнародний майстер, американський волонтер Брент Блер разом з відкритою групою ентузіастів працюють над п’єсою про сьогоднішню ситуацію в столиці України. Сценарій створюється під час репетицій. Ця сучасна методика поєднує акторське мистецтво і прийоми психологічного тренінгу.

Brent_Blair

Брент Блер (Brent Blair) – засновник і директор Програми прикладного театрального мистецтва бакалаврського та магістерського рівня в Університеті Південної Каліфорнії та засновник і виконавчий директор «Центру визвольних мистецтв і роботи з громадою» (LACE) в Лос-Анджелесі. Він є сертифікованим тренером програми роботи з голосом Linklater Voice, та навчався методиці Театру пригнічених в покійного Аугусто Боаля з 1996 року. Брент є колишнім стипендіатом програми Фулбрайт в Нігерії. Терапевт-консультант, який провів численні тренінгові сесії з Театру пригнічених, працює з травматичним досвідом у всьому світі, який базуєтья на його численних візитах до Руанди, а в останні роки і в Афганістані, Ірані, Південній Африці та Республіці Мозамбік

GE POCKET CAMCORDER
Міжнародні тренери з досвідом вирішення конфліктів та медіації у воєнних та повоєнних суспільствах таких як Афганістан, Чечня, Північна Ірландія, Ізраїль та Палестина, Мозамбік, Латинська Америка, Руанда, Південна Африка приїхали в Україну для того, щоб поділитися солідарністю спільнот, які вони представляють, та створити мирний та потужний діалог.

theatre02

theatre03

theatre04

theatre05

У перший день учасники проекту “Театр для діалогу” стали творцями, філософами, мислителями, викладачами, критиками, героями, антигероями, прагнули відкритості і діалогу…

GE POCKET CAMCORDER
Показ вистави відбудеться в Німецькому Домі у неділю, 16 лютого, о 13:00.

Далі буде… –  https://versii.cv.ua/pohlyad/teatr-dlya-dialogu-v-chernivtsyah-den-drugij/26581.html

Тетяна Спориніна, “Версії”,
фото автора
GE POCKET CAMCORDER

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *