Захворювання судин ніг, трофічна виразка, інвалідність?

Олександр МЕЛЬНИК, лікар-хірург І категорії з 30-річним стажем, лікує облітеруючі захворювання судин ніг, трофічні виразки, фурункульози (гнійничкові захворювання шкіри), грибкові ураження нігтів (врослий ніготь), знімає гострі болі при запаленнях суглобів, сідничного та плечових нервів тощо.

«Брудний» організм – тривале лікування ран

Якось до Олександра Івановича прийшла жінка з трофічною виразкою на нозі. Вона за фахом учителька, тож їй тривалий час доводиться стояти на ногах. Але перед цим вона лікувалася від онкозахворювання грудної залози.

Невдовзі через травму гомілки в неї відкрилася рана, яка не заживала. Хвора лікувалася 2 місяці без жодного покращення. Коли ж вона звернулася до п. Мельника, він зауважив, що жінці робили операцію, хіміо- та променеву терапії, але після проведеного лікування не здійснили очищення організму від тих речовин, якими впливали на ракові клітини. Лікар розумів, що без дезінтоксикації рана на нозі заживатиме місяцями. Жінка отримала 7 систем. Відновилася робота печінки – і трофічна виразка буквально на очах загоїлася.

Очищення організму потрібне обов’язково:
після хіміотерапії, променевої терапії, різних отруєнь (харчових, нехарчових, алкогольних), при різних шкірних захворюваннях (псоріаз) тощо.

– Олександре Івановичу, з чим до Вас звертаються найчастіше?

–З проблемами судин кінцівок. Почастішали запалення сідничного, плечового нервів. У цих випадках допомагають блокади, вони знімають гострий біль тощо. На жаль, дуже багато пацієнтів, особливо літніх, з трофічними виразками, які надзвичайно важко заживають…

– А чому зазвичай такі рани довго гояться?

– Це відбувається через захворювання судин ніг, таких як облітеруючий атеросклероз, ендартеріїт, діабетична ангіопатія, захворювання вен. Ці недуги спричиняють також виникнення трофічних виразок, які місяцями, а то й роками не загоюються.

– І як Ви з ними «воюєте»?

– У боротьбі з трофічними виразками застосовую як загальне, так і місцеве лікування. Загалом же використовую власну методику, до якої йшов протягом 30-ти років.

– Останнім часом люди часто скаржаться на «врослий ніготь». Що це означає?

– Це так звана епідермофітія, що у перекладі з лікарської на людську мову означає ураження нігтьвого ложа грибком. Отож спочатку треба видалити уражене місце нігтя разом із ложем, а потім протягом двох місяців лікуватися від грибка. Коли нігтьове ложе чисте – проблеми не виникають.

Якщо маєте трофічну виразку або ж ваші ноги часто бувають без причини холодними чи терпнуть – негайно звертайтеся до лікаря, бо маєте проблеми із судинами. Запізніле ж звернення може завершитися інвалідністю.

Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Захворювання судин ніг, трофічна виразка, інвалідність?”