У Чернівцях передчасно народжені діти отримають новітні монітори дихання

Благодійна організація «БФ «Ранні Пташки» передала для відділення інтенсивної терапії новонароджених міського пологового будинку №1 спеціалізоване медичне обладнання. Ініціаторами збору коштів на придбання цього обладнання виступили мами передчасно народжених хлопчиків з міста Києва спільно з Асоціацією батьків передчасно народжених дітей «Ранні Пташки».

Відділення інтенсивної терапії новонароджених міського пологового будинку №1 щороку приймає близько 130 немовлят і розраховане на одночасне перебування та лікування 6 важкохворих немовлят. Проте відсутність достатньої кількості апаратури впливає на якість лікування.

За місяць активних зборів спільними зусиллями вдалося зібрати майже 87 тис. грн, за які придбано 3 монітори пацієнта, 3 манжети для НІАТ для немовлят, 3 сенсори Sp02 для немовлят, 3 манжети для НІАТ для дітей, а також 3 зволожувачі кисню з витратоміром і редуктором. Саме монітори дихання визначають насиченість крові киснем, заміряють дітям артеріальний тиск, допомагаючи підтримувати маленькі серця при потребі вазоактивними препаратами, і в комплексі заходів із заміщення функцій у народжених у важкому стані дозволяють їх виходжувати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *