Сонячне затемнення, яке відбудеться вже завтра, може погано позначитися на самопочутті

21 серпня, як очікується, відбудеться сонячне затемнення – вкрай рідкісне для земних жителів явище. Подібне затемнення може посприяти появі небажаних симптомів, застерегли фахівці.

півробітники Інституту психоаналізу висловилися про те, що під час сонячного затемнення деякі люди можуть зіткнутися з відчуттями, характерними для тих випадків, коли людина опиняється в неприємному для себе середовищі. Зокрема, може частішати серцебиття, підніматися тиск, виникати почуття психологічного дискомфорту, тривоги. Можливі навіть напади паніки, які межують з неврозом.

«Природні явища мають властивості впливати на поведінку тварин – з настанням темряви вони перестають відчувати себе в безпеці. Якщо це трапляється різко і в недозволений час доби, тварини починають панікувати або метушитися в пошуках притулку, щоб врятуватися», – зазначив фахівець інституту.

На його думку, аналогічна поведінка характерна і для більшості людей.

У той же час, вважає Файнзильберг, немає серйозних підстав вважати, що затемнення може спровокувати серйозні порушення у фізичному стані і здоров’ї людей. Відзначимо, що деякі неврологи заперечують існування метеозалежності, – незважаючи на те, що в зв’язку з погодою багато людей скаржаться на болі і стрибки тиску. Фахівці стверджують, що несприятливі процеси в тілі пов’язані не з погодою, а зі змінами в самому організмі – стресами, порушеннями сну, змінами в харчуванні, менструальним циклом у жінок.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *