Селера запобігає старінню, активізує статевий потяг, збільшує потенцію

■ Цей чудодійний овоч містить велику кількість магнію та заліза. Це поєданання просто унікальне для підтримки клітин крові. А великий відсоток органічного натрію сприяє виведенню з організму вуглецю, таким чином запобігаючи старінню.

■ Коріння селери містить ефірні олії, крохмаль, мінеральні солі калію, кальцію, фосфору, натрію, магнію, оцтову, щавлеву кислоту, вітаміни С, В1, В2, РР. У листях та стеблах селери багато ефірних олій, вітаміну С, провітаміну А, мінеральних речовин, головним чиноми фософору та заліза, рослинні гормони.

Збуджувальний напій

100 г соку селери змішати із 25 г яблучного соку. Випивати увечері: коктейль збудужує статевий потяг та зміцнює потенцію у чоловіків.

Селерний сік лікує:
гастрити, виразки шлунка та 12-палої кишки з нормальною та пониженою секрецією, а також захворювання нирок, особливо при сечокам’яній хворобі, подагрі, алергічній кропивниці, дерматитах, анемії, артриті, атеросклерозі, гіпертонії, діабеті, ожирінні, циститі, водянці, мігрені, неврозах і безсонні.

Примочки

Зовнішньо селеру використовують при запальних процесах, ушибах як пом’якшувальний та знеболювальний засіб.

Для цього готують примочки:
півсклянки соку змішують з такою ж кількістю оцту і додають пів чайної ложки солі. У цьому розчині змочують ганчірку та прикладають її до хворого чи запаленого місця. Примочки треба часто міняти.

Знадобиться влітку

Суха та спекотна погода переноситься легше, коли випити 50 г свіжого соку селери вранці і стільки ж удень перед вживанням їжі. Це нормалізує температуру тіла.

Господині на замітку

Салати

Селера додає пікантності більшості страв. Але вона смачна і в салатах. Ось кілька варіантів:

■ Коріння селери натерти на тертці, додати терте яблуко, змастити пісним (для тих, хто постить) майонезом.

■ Стебла селери (вони продаються в супермаркетах) дрібно нарізати, додати цибулі (краще ошпареної окропом), майонез, сіль за смаком.

До речі, стебла селери настільки смачні, що їх можна хрумати, мов яблука.

P.S. Якщо хтось із наших читачів має власні рецепти салатів із селери, напишіть до редакції. Нехай вони стануть відомими для загалу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Селера запобігає старінню, активізує статевий потяг, збільшує потенцію”