Секрет довголіття знайдено! Його знають в Америці

Більше сексу, овочів та фруктів, відвідин церкви та фізичного навантаження. Менше телевізора, стресів і образ, алкоголю та паління. Такий, за результатами новітніх досліджень, рецепт довголіття, який подає «American Journal of Medicine».

Експерти видання наводять результати досліджень, у яких взяли участь понад 15 тис. американців у віці від 45 до 64 років. Вивчивши їхні історії хвороб, учені склали список найчастіших зловживань, які, на їхню думку, призводять до скорочення тривалості життя.

Не пали і прощай образи

У Штатах, де давно ведеться антитютюнова пропаганда, все ж таки палить 20% населення.

Друга проблема – зайва вага. Незважаючи на рух за активний спосіб життя, тільки за останні два роки кількість людей з надлишком ваги зросло у 23-х штатах Америки.

Наступне місце в сумному рейтингові звичок, що прискорюють біг до кінця, посідають стреси. На пошуки засобів боротьби з ними та рештою душевних тортур, що скорочують життя, кинуті зусилля сотень дослідників усього світу.

Уміння прощати – найкращий спосіб набути душевний спокій – вважає Ніл Краузе з університету Мічигану. Він присвятив багато років дослідженню питання про те, чому віруючі живуть довше від атеїстів, і дійшов висновку, що усе концентрується на релігійному постулаті прощення.

Кохаймося!

Є й інший спосіб зберігати душевну рівновагу. Окремим пунктом у дослідженні довголіття останніми роками все частіше стає секс, який, судячи зі всього, насправді подовжує життя. Під час «сексуальних вправ» в організмі виробляються гормони, що подавляють відчуття самотності та різні стреси. Залишатися сексуально активним означає зберігати психологічну стійкість, – стверджують учені.

Але цим позитивний вплив сексу на тривалість життя не обмежується. За деякими даними приблизно 100 оргазмів на рік подовжують життя в середньому на 5-8 років. Згідно з нещодавнім досліджегнням британських учених, за такої умови ризик передчасної смерті в чоловіків вдвічі менший ніж у тих, хто займається сексом нерегулярно або не так ефективно.

Продайте телевізор

Експерти «American Journal of Medicine» доповнюють свій список перешкод на шляху до тривалого життя украй шкідливою звичкою регулярно дивитися телевізор, яку мають сотні мільйонів людей в усьому світі. Дві-три години на добу – стільки часу марнує перед голубим екраном середньостатистичний прихильник шоу та серіалів. Мало того, що це порожнє проводження часу, воно, як три в одному, супроводжується такими додатковими руйнівними чинниками, як гіподинамія і звичка безконтрольно жувати щось під час передач.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *