Поради від Галини Карпенко

Переможіть печію

Спочатку дізнайтеся причину. Тут допоможе тільки лікар. Самотужки можна визначити лише гастрит із підвищеною кислотністю. Для цього з’їжте пшоняної каші з олією. Якщо печія посилиться – у вас гастрит. Позбутися печії в цьому випадку можна, вживаючи 2-3 рази на день по склянці чаю, завареного з холодною чи водяною м’ятою. Добре допомагає крейда, біла глина. Якщо при печії жувати насіння любистку, гарбуза, льону, кропу, кмину, пити сік старої картоплі, топінамбура, свіжої капусти, неприємні відчуття зникнуть.

Допомагають чайні відвари. Наприклад, золототисячник. Його беруть 1 ч. л. на склянку окропу і витримують на водяній бані 15 хвилин, 5 хвилин настоюють, додають кип’яченої води і 1-2 краплі настоянки м’яти. П’ють по 1 ст. л від печії. Замість золототисячника можна брати сухоцвіт багновий (сушениця болотяна) або толокнянку (ведмежі вушка).

Непогано діє і такий збір, взятий у рівних частинах: корінь алтею, листя кропиви, суниці, м’ята, мати-й-мачуха, подорожник, трилисник, будра, трава вероніки, дим’янка, звіробій та квітки нагідок. 1 ст. л. цієї суміші заливають половиною літру окропу, настоюють у термосі 7-8 годин і приймають по 1-2 ст. л. за 30 хв. до їжі.

Коли печія пов’язана з атонією, слабкістю шлунку і пониженою кислотністю, жоден із запропонованих засобів не допоможе. В цьому випадку 2-3 рази на день пити холодний відвар з калинової, в’язової чи ясеневої кори, взятої з розрахунку: 1 ст. л. на літр води.

Крім цього, бажано вживати продукти, багаті на цукор та вуглеводи (печиво, бульйони, насичені узвари).

Наберіться сил після операції

Небезпека вже позаду. Людина починає одужувати. Натомленому і змученому організмові потрібне «поживне підбадьорення». Народні цілителі рекомендують:

• У рівних частинах взяти урюк, волоські горіхи, сушений інжир, родзинки. Все подрібнити й залити медом. Ретельно перемішати. Вживати по столовій ложці 3-4 рази на день.

• У рівних частинах свіжа чорна смородина, суниці й тертий волоський горіх ретельно змішуються і заливаються медом. Натщесерце і за годину до їжі приймати по повній столовій ложці.

• Дрібно подрібнені листя і корінь селери змішати з товченим волоським горіхом та родзинками. Вживати як салат перед обідом.

Як лікувати алергію

Нині дуже поширені шкірні хвороби. На жаль, офіційна медицина в багатьох випадках розводить руками. Проводячи цілі цикли досліджень на алергени, залишає єдиний шлях – виключити ряд продуктів, які викликають алергічну реакцію.

Народна медицина пропонує приймати настій такого збору абсолютно нешкідливих трав: звіробій, череда, нагідки, корінь кульбаби, перстач прямостоячий, взятий в рівних частинах і розмелених на порошок.
Ст.. л. цієї суміші залити склянкою окропу, настояти ніч. Розділити настій на три частини і пити за пів години до їжі тричі на день. На ніч протирати уражені місця яблучним оцтом або густо намазувати такою маззю: звіробійна олія ( 500 г), прополіс (натертий на тертушці, (50 г), домашнє вершкове масло (250 г), живиця, знята з сосни (100 г), порошок з сухого листя чистотілу (30 г), бджолиний віск (100 г), потовчена крейда (30 г).

Щоб приготувати звіробійну олію, візьміть 150 г висушених квітів звіробою, підсушіть на гарячій сковороді і розітріть на порошок. Залийте свіжою соняшниковою олією, потримайте 12 днів, щоденно збовтуючи суміш. Коли олія буде готова, до дволітрової емальованої каструлі покладіть 250 г вершкового масла і розітріть його. Додайте бджолиний віск (100 г) і, безперервно помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте живицю і прокип’ятіть на повільному вогні 10 хв., не забуваючи ретельно перемішувати дерев’яною лопаткою. Всипте порошок чистотілу (30 г). Прокип’ятіть 5 хв. Улийте звіробійну олію та, ретельно перемішуючи, додайте крейду. Потримати суміш на повільному вогні 2,5 год. Після цього додайте прополіс. Дайте суміші охолонути. Далі – доведіть до кипіння, процідіть гарячу суміш крізь два шари марлі, розлийте в баночки та добре закоркуйте. Така мазь має тонкий аромат і приємна для використання. Вона добре розм’якшує шкіру, має протизапальну та протисвербіжну дію.

Засоби від безсоння

50 г укропу варять 15-20 хв. на повільному вогні в 500 мл міцного вина – кагору або портвейну. Настоюють 1 год., закутавши. Проціджують, відтискають. Приймають перед сном по 50-60 г. Дві чайні ложки хмелю (шишок) на склянку окропу, настоювати, загорнувши, 4 год. Процідити та випити на ніч.

Столова ложка меду зі склянкою гарячого молока за годину до сну допомагає швидко розслабитися і заснути.

Змазати лавандовою олією скроні і 3-5 крапель накапати на грудочку цукру та посмоктати перед сном.
Подрібнені шишки хмелю залити горілкою, настоювати два тижні в темному місці, процідити, відтиснути. Приймати по 5 крапель настоянки на столову ложку теплої кип’яченої води двічі на день (вдень – перед їжею, увечері – перед сном).

Найкращий засіб позбутися безсоння – дієта з сирих овочів, фруктів і сирих овочевих фруктових соків. Якщо вживати цибулю перед сном у значній кількості, це також сприяє здоровому і міцному сну.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *