Пологи у… коридорі

Коли опівночі бригаду «швидкої» викликали відвезти до пологового будинку породіллю, лікар пожартував: «Хлопці, їдьмо швидше, щоб не довелося пологи приймати…». Та, переступивши поріг квартири, зрозумів: дитинка з’явиться на світ не у родзалі, а в коридорі квартири.

– Диспетчер, передаючи нам виклик, попередила, що у жінки другі пологи, а перші були стрімкими. Через це ми й поспішали. Коли ж приїхали за викликом, породілля вже почала народжувати, – розповідає Дмитро ТОДОРЮК, лікар «швидкої допомоги», який приймав пологи удома.

– Фельдшер приніс із машини родовий бокс – такий має кожна бригада. У ньому – найнеобхідніші стерильні матеріали для того, щоби надати породіллі і новонародженому першу допомогу.

Усе сталося за 20 хвилин. Дитинка народилася «у сорочці» – навколоплідному міхурі.

– Коли розірвав міхур і дитина закричала, напруження трохи спало. Мені вперше довелося самостійно приймати пологи. Народилася дівчинка, – продовжує Дмитро. – Удома з жінкою була її мама, тож після перерізання пуповини, маленьку віддав їй. Далі народили послід.

Втомлену, проте щасливу мати обережно винесли на ношах до карети «швидкої допомоги». Дорогою до пологового будинку лікар «швидкої» ще хвилювався, хоча був переконаний, що і з мамою, і з її маленькою донечкою все гаразд.

– Коли породіллю передав лікарям пологового будинку, заповнив усі необхідні документи і переконався у тому, що життю жінки і дитини нічого не загрожує, кілька хвилин просто стрибав біля машини, – зізнається Дмитро.

– Не знаю навіть, із чим можна порівняти ту бурю емоцій, коли приймаєш на світ нове життя. Потім ще довго не міг заснути. Перед очима стояло малесеньке рожеве личко дівчинки, яка своїм голосом потривожила нічну тишу і сповістила усіх про своє народження. Це неземне щастя!

– Я дуже вдячна бригаді, яка допомогла з’явитися на світ моїй донечці, – каже Олена К., породілля. – Мабуть, якби народила сина, то назвала би його ім’ям лікаря, який прийняв на світ. А так обов’язково розповім доньці, що першим у цьому світі її зустрів дуже добрий чоловік, завдяки якому і з нею, і зі мною все гаразд. Дай Боже, щоб у житті донечці зустрічалися саме такі порядні люди.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *