Картопля допомагає лікувати гепатит

Обнадійливого висновку про властивості картоплі після експерименту на мишах дійшли науковці з Томпсонівського інституту в Нью-Йорку, які оголосили, що з допомогою цього овочу можна лікувати гепатит.

Американські клініцисти активно розробляють методику лікування гепатиту із використанням картоплі. У своїх дослідженнях вони генетично модифікували картоплю: у ДНК овочу був вмонтований ген, який, потрапляючи до організму, «вмикає» специфічний білок у хворій печінці. Таку картоплю додали до корму мишей, хворим на вірусний гепатит  В. У мишей, що її споживали, імунна система починала інтенсивно виробляти антитіла, які боролися із вірусом.

Наразі ефективних препаратів для лікування вірусного гепатиту, які гарантували б пацієнту одужання, не існує. Відтак підвищений інтерес науковців до новацій у терапії цього захворювання не дивує. Автори зазначеного дослідження стверджують, що апробований ними метод лікування гепатиту картоплею «може стати першим терапевтичним засобом, який дозволяє досягати зцілення пацієнтів від смертельно небезпечного вірусу». Запропонований метод має ще пройти додаткову перевірку і випробування, – повідомляє Новости Ю.

Зрештою, згадаймо, що 30 і більше років тому в інфекційних відділеннях усіх радянських лікарень давали печену картоплю щодня хворим на гепатити А і В.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *