Груші: кому плюс, а кому й мінус

Груша практично настільки ж популярна, як і яблуко. Щоправда, в неї інакші форма, смак і аромат, але груша так само низькокалорійна й корисна.
Як впливають груші на організм:
– пектини у складі груші покращують роботу кишечнику;
– знижують холестерин;
– насичують кров калієм та покращують роботу серця;
– мають сечогінний ефект;
– фолієва кислота у складі груш бере участь у синтезі кров’яних клітин;
– арбутин у її складі є антибактеріальною речовиною.
Кому й чому не можна їсти груші?
У м’якоті груш є мікроскопічні тверді клітини, які можуть подразнювати слизову оболонку шлунка й спричинити біль і навіть діарею. Відтак гастроентерологи не рекомендують груші хворим на гастрит, коліт і виразки шлунка, надто у період загострення хвороби.
Забороняють груші діабетикам – як свіжі, так і сушені, адже в них багато фруктози.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *