Фонд, який дарує дітям життя

Буковинці вже звикли до скриньок з фотографіями онкохворих діток, які стоять у супермаркетах, магазинах та аптеках – туди вони вкидають гроші. Щоправда, з початком кризи їх поменшало, а купюри подрібнішали. І все ж 40 скриньок, розставлених уже не тільки в обласному центрі, а й в окремих райцентрах – суттєва допомога тим, хто без неї просто не вижив би.

Навесні цього року Фонд «Подаруй дитині життя», який займається збором грошей для онкохворих дітей, тобто дає можливість батькам хворих малюків придбати потрібні і такі дорогі ліки, відсвяткує перший невеличкий ювілей – 5 років від дня заснування.

Торік за листами Фонду маленьким недужим почали допомагати окремі фірми й підприємці. Таких було дев’ятеро. Серед них – ТМ «Михаїл Ворорнін», ВКФ МПП «Марина», ТОВ «Комплекс» та інші. На їхні кошти, а це 22617 грн, придбали ліки для восьми діток. А починалася діяльність Фонду майже 5 років тому з інформаційних акцій на Центральній площі кожного 19-го числа місяця. Вони проводяться й досі, всього їх уже було 55.

– У Чернівцях саме пенсіонери найчастіше беруть участь у таких акціях, – каже член правління Фонду Оксана Симак. – А ще торік ми розпочали їхнє проведення у районах. Так, на Сторожинеччині, де головою райдержадміністрації Франц Федорович, який заснував Фонд, ми зібрали 30 тис. грн. На Кіцманщині значно менше, але вже поступили до нас заявки на проведення акцій від Путильського і Вижницького районів.

Протягом минулого року Фонд організував 4 свята для пацієнтів кардіоонкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні. А для батьків та персоналу подарунки були іншого гатунку. Це каналізація і душова, кухня і бойлер, три кондиціонери і, зокрема, в маніпуляційній, що дуже важливо для збереження здоров’я медсестер, пластикові вікна у кожному боксі, ігрова кімната. Прикметно, що серед спонсорів тут виступали і самі працівники відділення.

– 2011-ий був знаменний і тим, що ми встановили контакти з меценатами та благодійниками зарубіжних країн, – наголосив Людвіг Федорович, президент Фонду під час його щорічних підсумкових загальних зборів. – Звернулися з листами до амбасад України за рубежем. Таким чином почалося наше спілкування з канадійцем Романом Гринюком, чиї батьки є вихідцями з Берегомету. Переказані ним 1000 доларів пішли на лікування хлопчика з Берегомету. А посол України в США передав нашого листа засновникам Фонду Кенеді. Тепер чекаємо на співпрацю.

А ще, як відомо, посольство Японії в Україні виділило цільову допомогу Вижницькій центральній лікарні на придбання устаткування через Фонд на 744096 грн.

Фонд «Подаруй дитині житття» не відмовив жодній онкохворій дитині, яка потребує грошей на придбання ліків, незважаючи на суму.

Всього за минулий рік Фонд зібрав понад 326 тис. грн, з яких трохи більше 23 тис. пішло на придбання ліків, а 93 тис. – на обладнання для дитячого кардіоонкогематологічного відділеня. Та чи не головний підсумок у тому, що Фонд прокладає стежки балагодійництва, без якого не здатне існувати жодне нормальне суспільство.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *