Дитячий центр матиме бальнеологічний комплекс

Михайло Папієв відзначив, що вперше в Україні, саме в Чернівцях, реалізована ідея співпраці між центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів та медико-соціальним центром реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи. В одному приміщенні працює комплексна система – об’єднана клініка відновного лікування «Школа життя» для дітей віком від 6 місяців до 18 років з метою забезпечення їхньої адаптації та інтеграції до суспільного життя, побутової самостійності.

Михайло Папієв повідомив також, що для продовження будівництва бальнеологічного комплексу закладу та харчоблоку буде виділено 3 млн. грн. Окрім того, за його словами, 3 млн. грн. планують передбачити і на реконструкцію санаторію в Старій Жадові Сторожинецького району з подальшим включенням його до комплексу центру реабілітації.

Як зазначила головний лікар центру Лариса Паламар, обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи розрахований на 90 відвідувань на день. Планова потужність клініки передбачає можливість проведення реабілітаційного лікування щороку близько 1500 дітей, серед яких 30% – діти з Чернівців та 70% – з районів області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *