Диня – для гарної шкіри, волосся і здорового серця

 

Диня – це ароматний, солодкий і надзвичайно смачний продукт. У ній їстівне буквально все: і шкірка, і ароматна м’якоть, і насіння. Так чим корисна диня?

 

Диня – прекрасне джерело фолієвої кислоти, яка руйнується при тепловій обробці. Цей хімічний елемент необхідний жінкам, які готуються до пологів, а також тим, хто увійшов в клімактеричний період. Крім того, фолієва кислота дозволяє поліпшити пам’ять і позбутися депресивних станів.

Завдяки вітаміну С зміцнюється імунітет, а бета-каротин додасть здоров’я шкірі і волоссю.

Більше того, диня – це прекрасний засіб зберегти гарну рівну засмагу, так як вона нормалізує пігментацію шкіри.

Чим корисна диня, крім вітамінів? У ній міститься супероксиддисмутазу – спеціальний фермент, який запобігає процеси пошкодження тканин. Він піднімає настрій, позбавляє від безсоння, знімає втому і дратівливість.

Мікроелементи, що містяться в м’якоті дині, забезпечують їй наявність цілющої сили. Зокрема, кремній необхідний нервах, твердим тканинам, волоссю і шкірі. Велика кількість заліза гарантує поліпшення стану при наявності легкого ступеня недокрів’я. Диня благотворно впливає на серцево-судинну систему, завдяки магнію та калію.

Чоловіки запитають, а чим корисна диня для їхнього здоров’я? По-перше, вона вважається сильним афродизіаком. Не варто викидати насіння дині, так як вони благотворно впливають на чоловічу силу. Насіння можна вживати в їжу в свіжому вигляді, розбавивши невеликою кількістю меду. Але дуже важливо дотримуватися відповідні норми – не більш 2 г на добу, інакше ризикуєте заробити проблеми з селезінкою.

Серед основних достоїнств дині варто відзначити високий вміст клітковини. У медицині її використовують для чищення кишечника і всього організму. Динячі волокна виводять з організму токсичні речовини.

Але подібні властивості мають невеликі протипоказання.

Диня не сполучається з алкогольними напоями та молочними продуктами, оскільки це викликає різні розлади в травній системі. Також її небажано вживати під час вигодовування дитини, тому що це здатне спровокувати проблеми у травленні малюка. Не варто ласувати динею страждаючим гастритом і цукровим діабетом.

Користь дині очевидна, але вона проявиться повною мірою, якщо правильно її вживати. В іншому випадку ви ризикуєте спровокувати важкість у шлунку і розлади. Кращий час для насолоди соковитою динею – це в перервах між прийомами їжі. Не варто її змішувати з іншими продуктами.

Небажано їсти диню натщесерце. Також не варто поспішати і є її зеленою.

Але не тільки свіжа диня корисна для організму. Сушена диня – прекрасний десерт при східних чаюваннях. У ній зберігаються всі корисні мікроелементи та речовини. Сушена диня, так само як і свіжа, очищає і тонізує організм.

Диню можна заморожувати і зберігати в холодильнику протягом трьох місяців. Найкраще заморожувати стиглий продукт, який можна використовувати в подальшому для приготування вітамінних напоїв і коктейлів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Диня – для гарної шкіри, волосся і здорового серця”