Баклажани – овочі довголіття

На Сході, звідки родом баклажани, їх вважають овочем довголіття. Попри цілющі властивості цей овоч ціниться східними жінками за властивість надавати омолоджуючий ефект, покращувати колір шкіри, розгладжувати зморшки і надавати шкірі пружності.
Як і інші овочі, баклажани не обділені вітамінами. Вони містять вітаміни групи В, які добре впливають на нервову систему і позбавляють від безсоння. Кількості вітаміну С в одному баклажані достатньо для профілактики грипу та застуди. Також в баклажанах наявні такі макро та мікроелементи як калій, фосфор, залізо, кальцій, магній, мідь, марганець.
Слід зауважити, що в шкірці баклажанів міститься речовина, яку називають назунін. Цей елемент рослинного походження забезпечує захист нервових клітин і володіє сильними антиоксидантними властивостями, тому баклажан можна використовувати в якості профілактичного засобу від онкологічних захворювань.
Корисними будуть баклажани при дієтичному харчуванні, адже в 100 грамах цього овоча лише 23 кілокалорії. Звісно, смажені баклажани не рахуються, а от у вареному чи запеченому вигляді можна сміло їх вживати, не хвилюючись за свою фігуру. Більше того, завдяки вмісту клітковини баклажани пришвидшують процес травлення, ефективно розщеплюють жири, знижують рівень холестерину в крові. Взамін організм отримує корисні ненасичені жирні кислоти. 
Купувати краще молоді баклажани ненасиченого темно-фіолетового кольору. Буре чи сіро-зелене забарвлення свідчить про те, що овоч вже перезрів і користі від нього не буде. 
Баклажани володіють також лікувальними властивостями і здатні покращити наше здоров’я.

Баклажани будуть особливо корисними при:

  • малокрів’ї
  • атеросклерозі
  • цукровий діабеті
  • подагрі
  • ішемічній хворобі серця
  • захворюваннях печінки і нирок
  • проблемах з судинами
  • захворюваннях шлунково-кишкового тракту
  • закрепах
  • порушеннях обміну речовин
  • безсонні
  • постійних стресах

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *