Засідання колегії Чернівецької обласної ради

На засіданні колегії Чернівецької обласної ради розглядалися нагальні проблеми цінової ситуації на ринках області та стану фінансового забезпечення прийнятих регіональних та комплексних програм розвитку області.

В ході обговорення інформації, отриманої від керівників відповідних контрольних органів, члени колегії крайового парламенту зосередили увагу на причинах дорожчання хліба, молока, молокопродуктів, інших товарів продуктової групи.

Стурбованість народних обранців викликає також якість природного газу, який постачається споживачам області. Йшлося також про необхідність удосконалення механізмів моніторингу ціноутворення, цінової політики та контролю за якістю продукції на загальнодержавному рівні.

Депутати висловили занепокоєння щодо безладу, який панує у сфері сертифікації, дотримання технічних вимог та стандартів якості харчових продуктів і товарів першої необхідності.

Депутати наголосили на необхідності функціонування на території області сучасних лабораторій, які здійснюватимуть постійний моніторинг якості продуктів харчування та товарів споживчої групи.

Голова обласної ради Іван Шилепницький доручив керівникам держінспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області та облуправління у справах захисту прав споживачів терміново підготувати відповідні пропозиції, проекти звернень до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України і подати їх на розгляд чергової сесії крайового парламенту.

Депутати Сільвія ВІЩУК та Василь Ватаманюк запропонували вжити необхідних заходів щодо відновлення роботи Чернівецького молокозаводу з метою постачання жителям області доступної за ціною молочної продукції.

Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ доручив постійній комісії обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій спільно з власниками підприємства вивчити ситуацію, що склалася, розглянути можливість відновлення діяльності міськмолокозаводу і подати відповідні рекомендації на розгляд Чернівецької міської ради та наступної сесії крайового парламенту.

Члени колегії обласної ради взяли до уваги інформацію начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації Єлизавети ПУШКО-ЦИБУЛЯК щодо стану фінансування регіональних та комплексних програм розвитку області, затвердили порядок денний та регламент роботи чергової 27-ї сесії обласної ради, яка відбудеться 17 березня 2009 року.

В роботі колегії взяв участь голова обласної державної адміністрації Володимир КУЛІШ.

Прес-служба Чернівецької обласної ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *