Зарплата голови облради – майже $2 тис. за місяць

Це у 7 разів більше, ніж у пересічного буковинця

19 березня 2012 року вступив на посаду новий голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру. Рішенням 8-ї сесії облради йому присвоєно 1 ранг посадової особи місцевого самоврядування.

Наступного дня, 20 березня, на 9-й сесії облради, депутати розглянули питання «Про порядок оплати праці голови обласної ради». Його посадовий оклад становить 15 мінімальних зарплат (виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 332 грн. згідно постанови №512 від 30.06.2005, а не 1073). Надбавка за ранг – 160 грн.

До цієї суми додається 90% окладу – надбавка за особливий характер роботи та інтенсивність праці. Та ще плюсується 40% (оклад + надбавка за ранг) – надбавка за вислугу років. Оскільки М. Гайничеру – кандидат технічних наук, то до окладу йому додається 15% – за науковий ступінь. Преміювання голови облради – до 60% щомісячно.

Якщо провести нескладні математичні розрахунки при умові максимального преміювання у 60% (в чому сумнівів не виникає), зарплата голови облради складатиме 15413 грн.

Окрім цього, щорічно йому надаватиметься матеріальна допомога на оздоровлення та допомога на покращення соціально-побутових умов, розмір якої не вказується.

Можна жити. І жити добре. Водночас, за словами керівника Головного управління праці та соціального захисту населення, середній розмір заробітної плати по області у січні цього року складав 2090 грн.

Питання про справедливість – риторичне. За словами начальника юридичного управління облради Марії Єлєніч, попередній голова облради отримував стільки ж, але за мінусом 15%, так як не був кандидатом наук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *