Зареєструй мопед!

Державна реєстрація мопедів запроваджена від 1 січня 2010 року. Перша державна реєстрація мопедів, придбаних до початку 2010 року, до 1 липня може проводитися без подання документів, які підтверджують законність їхнього придбання, за встановленою процедурою після проведення ДАІ відповідних перевірок.
Передбачається видавати власникам мопедів тимчасові паперові реєстраційні талони, які уп’ятеро дешевші за пластикове свідоцтво про реєстрацію. При цьому термін дії таких талонів не визначається.
Вартість реєстрації мопеда повинна складатися лише з вартості тимчасового реєстраційного талону (45 грн), номерного знаку, послуг за огляд транспортного засобу (11 грн) і оформлення реєстраційних документів (15 грн).
Для мопедів розроблено окремий тип номерних знаків. Уже визначено для них виробників і підготовлені проекти договорів. Орієнтовна вартість номерних знаків для мопедів не перевищуватиме 25 грн.
Право на керування мопедами (категорія «A1») може бути надане особам, які досягли 16-річного віку. Право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується посвідченням водія транспортного засобу і талоном до посвідчення водія транспортного засобу.
За словами Олександра Демянка, від початку року в Україні зареєстровано 972 ДТП з участю водіїв мопедів (з них 752 – з постраждалими), в яких 57 осіб загинули та 853 отримали травми.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *