За технологіями медицина краю пасе задніх

– Як і за матеріальною базою обласних лікувальних закладів, – сказав, перебуваючи на Буковині, міністр охорони здоров’я України Василь КНЯЗЕВИЧ.Водночас результати проведення Року медицини в Чернівецькій області так надихнули чільника Мінздоров’я, що він пропонуватиме буковинський досвід іншим регіонам. Загалом же проблеми охорони здоров’я на Буковині, визнав він, не відрізняються від загальноукраїнських. Хіба що в нас немає проблеми з кадрами. Натомість є проблема з їхнім раціональним використанням.
Обумовив міністр і можливість створення у Чернівцях на базі Буковинського медичного університету наукової клініки.
Серед наших пріоритетів, наголосив він, реформа медичного обслуговування на селі та розвиток сімейної і страхової медицини.
– Без останньої Україна розвиватися не буде. Це на часі. Сподіваюсь, коли стабільно працюватиме Верховна Рада, то восени комплекс законопроектів з реформування медицини буде у ВР, – підкреслив В. Князевич.
На запитання, чи будуть відновлені щеплення від кору та краснухи, міністр зізнався, що це буде відомо через місяць. Але те, що воно потрібне, – це факт.
Міністр пообіцяв, що організатори охорони здоров’я будуть постійно опікуватися профілактикою захворювань і створенням якісних умов для життя українців.
Що ж, будемо сподіватися. Нам до цього не звикати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *