Ющенко горою став на захист Ахметова

Зупинення Президентом рішення Уряду про розірвання угоди з компанією «Венко Інтернешнл лтд» стосовно розробки прикерченської ділянки надр  континентального шельфу Чорного моря є нічим іншим, як   прямим лобіюванням інтересів бізнесмена Рената Ахметова з боку Віктора Ющенка.

На цьому наголосив професор Міжнародного університету «Україна» Василь Базів. Адже «Венко» не приховує, що її партнером у розробці надр є Рінат Ахметов. Експерт звернув також увагу, що потребує додаткової парламентської перевірки твердження, що партнером Ахметова виступає брат президента Петро Ющенко. Якщо цей факт буде доведено, йтиметься вже про корупцію на найвищому державному рівні, що, у свою чергу, потребує належних оцінок і висновків, в тому числі правових.
При цьому Базів відзначає, що захист
інтересів  псевдоамериканської компанії, за якою стоїть донецький мільярдер, ведеться главою держави свідомо та систематично: – Чого тільки вартує факт, що головою комісії з врегулювання спірних питань по «Венко»  призначено давню соратницю Ахметова  Богатирьову. Про жодну об’єктивність за такого підходу мови не може бути, – наголосив Базів.
Тож рішення стосовно «Венко», прийняті Радою нацбезпеки та оборони, не можуть розглядатися як  такі, що випливають із національних інтересів України і спрямовані на захист цих інтересів.
Як відомо, уряд
Тимошенко призупинив ліцензію псевдомериканської компанії «Венко» на розробку прикерченської ділянки чорноморського шельфу, де запаси газу вимірюються сотнями мільярдів доларів.  Компанія отримала ліцензію задарма в грудні минулого року, в останній місяць перебування Януковича при владі, а у травні минулого року визнала, що «фінансовим партнером» «Венко» є Ринат Ахметов, соратник Януковича по Партії Регіонів, а фактично – її власник.
 Ганна ОРЕШКО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *