Юним чернівчанам – здоровий спосіб життя

Віталій Михайлішин пообіцяв, що наступного року в усіх дворах нашого міста з’являться спортивні майданчики

У неділю в Чернівцях за підтримки очільника міста Віталія Михайлішина відбулись змагання з “Workout” – комплекс різних вправ на турніках. Адже у місті є чимало молоді, які роками займаються на турніках, демонструють неймовірні вправи та гармонійно розвиваються. Щоправда, наразі у Чернівцях ще не вистачає облаштованих спортивних майданчиків, проте і цю проблему вже найближчим часом буде комплексно вирішено.

– У Чернівцях такі змагання відбуваються не вперше, але такого масштабу справді ще не було. Цей проект реалізовано спільно з нашою організацією, федерацією “Workout” у Чернівцях за підтримки Віталія Михайлішина, – розповів один із організаторів змагань, представник Буковинської асоціації молоді Олександр Грязєв. –  Основне завдання цього змагання – пропаганда здорового способу життя. І як ми бачимо, це справді вдається. Ми навіть не сподівались, що збереться стільки людей. Спочатку було 150 учасників, потім долучилось ще чимало молоді і в результаті участь приймає до 300 людей. Приємно, що про нас не забувають і постійно допомагає Віталій Михайлович.

Змагання відбувалися у двох форматах – командних та індивідуальних виступах. Справді нереальні стійки на руках, підтягування різним хватом, гнучкість та сила стали візитівкою змагань. А переможці отримали цінні призи, зокрема команда-переможиця “Спарта” отримала від Віталія Михайлішина сертифікат на встановлення спортивного майданчика.

– Ми в дитинстві також займались на турніках, але тоді наші змагання називались «драбинка», – пригадував свою молодість Віталій Михайлішин. –  Хочу сказати, що у 2013 році ми встановимо такі спортивні майданчики у всіх дворах нашого міста. Щоб там були спортивні снаряди, турніки, усе необхідне приладдя, аби займатись спортом. Хочу щоб усі зрозуміли, що спорт допомагає досягати успіхів в усьому – і житті, і роботі. Я радий, що тут багато дітей і їм подобаються такі змагання.

Окрім подарунків та слів вітання Віталій Михайлішин своїм прикладом показав, що потрібно займатись спортом, та підтягнувся на турніку кілька десятків разів.

За його словами, він тричі на тиждень займається у спортзалі. Також до спорту долучає своїх дітей, адже він загартовує і виховує незламний дух та потяг до перемоги.

Учасники та гості змагань залишились задоволеними. Адже для них це можливість побачити та навчитись чогось нового, познайомитись з однодумцями, показати на власному прикладі, що здоровий спосіб життя набагато кращий, аніж те, що пропагує нині субкультура.

– Воркаут – це не просто захоплення, а стиль життя, – каже 17-річний переможець змагань з Чернівців Василь Гандрабура. – Я займаюсь уже майже 4 роки. Щодня на майданчику. Мені ніхто не каже, що і як робити. Я сам для себе визначаю свої навантаження. Буває, шукаю в Інтернеті нові елементи і вивчаю їх. Здоров’я покращилось, імунітет зміцнів, тому хворію дуже рідко. Дівчата кажуть, кращою стала фігура.

Василь ЮРЧАК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *