Як убезпечити себе від аферистів

Найперша й найголовніша порада – якнайменше залишайте будь-де свої персональні дані. Пам’ятайте, що 99% шахрайства і значна більшість крадіжок і грабежів грунтується на ретельному вивченні особи жертви. До того ж усілякі бази даних у нас легко крадуться чи продаються. Тому НЕ РОЗПОВІДАЙТЕ НІЧОГО ПРО СЕБЕ СТОРОННІМ ЛЮДЯМ. Рекомендуємо:
*    Коли вам зателефонували з опитуванням із «соціологічної служби», запропонуйте назватися і пообіцяйте перетелефонувати. Шахраї в такому випадку просто кидають слухавку.
*    Не заповнюйте анкет у магазинах, наприклад, за отримання бонусних карток. Коли інакше видати картку відмовляються, повідомте вигадані дані.
*    Не відгукуйтесь на жодні прохання в Інтернеті повідомити свої персональні дані.
*    Не розміщайте в «соціальних мережах» відомості про себе, свої фото, фото рідних та близьких, свого будинку, авта. Не виставляйте фото, де ви випиваєте, якось дуже вільно тусуєтесь… Навіть ваші майбутні роботодавці можуть зайти на ващ сайт, не кажучи вже про тих, хто може використати ці фото без вас. Адже життя довге…
*    Непереказуйте віртуальним співбесідникам свої таємниці, плани на вихідні, відпустку тощо – хтось може навмисне видавати себе за вашого друга і розпитувати про ваші звички.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *