Винахіднику технологій, які застосовуються при лікуванні переломів, відкрили меморіальну дошку

До 90-річчя від дня народження професора Петра Драчука, засновника кафедри травматології, його колеги – викладачі та студенти Буковинського державного медичного університету відкрили меморіальну дошку.

– Хоча професора немає серед нас уже понад 20 років, та колектив клопотав про встановлення меморіальної дошки на будинку, де він проживав, – на вул. Богомольця, 3, – каже Тарас БОЙЧУК ректор БДМУ.

Петро Степанович Драчук – засновник школи травматології на Буковині, був автором багатьох наукових ідей, які сьогодні слугують людям. Зокрема, це винаходи, присвячені полімерному та металополімерному остеосинтезу. Сьогодні дана технологія широко використовується для ефективного лікування переломів.

Дошка відкрита за ініціативи працівників кафедри травматології, ортопедії та нейрохірургії БДМУ та кошти травматологів й ортопедів Буковини.  На урочисте покладання квітів зміг приїхати син професора, який продовжив справу батька, і працює нині дитячим ортопедом-травматологом у Краснодарі.

– Петро Драчук пройшов не простий життєвий шлях. Не простий, але цікавий і насичений. І пройшов його гідно. Він був прекрасною, людиною і висококласним спеціалістом. Отож, без перебільшення, заслуговує, щоби його пам’ятали, – поділився спогадами про колегу Анатолій ЗІНЧЕНКО, доцент кафедри травматології, ортопедії та нейрохірургії БДМУ.

Любов КАФАНОВА, Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *