Військовий пенсіонер живе у горах

Порядок визначення та надання громадянам статусу особи, яка проживає, працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, врегульоване Законом України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» від 15 лютого 1995 року.

Статус особи, яка проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, надається громадянам, які постійно проживають, постійно працюють або навчаються на денних відділеннях навчальних закладів у цьому населеному пункті, про що виконавчий орган відповідної місцевої ради видає посвідчення встановленого зразка, яке дає право на отримання підвищення до пенсії в розмірі 20% від розміру пенсії.

Перелік населених пунктів зі статусом гірських затверджений Кабміном України 11 серпня 1995 року. Згідно з ним, у Чернівецькій області гірські населені пункти розташовані у Вижницькому, Путильському та Сторожинецькому районах.

Особи, які отримують пенсії відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» і проживають у гірських районах, повинні подати до управління пенсійного забезпечення військовослужбовців ГУ ПФУ в Чернівецькій області або до районного управління наступні документи:

  • заяву;
  • паспорт громадянина України;
  • довідку про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • довідку, видану відповідною сільською радою, про постійне проживання на території населеного пункту, якому надано статус гірського;
  • посвідчення громадянина, який проживає, працює (навчається) на території гірського населеного пункту.

Ольга БАГРІЙ, головний спеціаліст управління пенсійного забезпечення військовослужбовців ГУ ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Військовий пенсіонер живе у горах”