Василь НІГДА: «Жодного разу не пошкодував про свій вибір»

– Міліціонером хотів бути від самого дитинства, – розповідає Василь, – такі були часи…

Василь Нігда на посаді дільничного від 1995-го. Упродовж 8-ми років відповідав за правопорядок на різних дільницях Шевченківського району Чернівців. Не залишилось на його території жодного подвір’я, жодного будинку, до якого він не завітав би. Дільничним доводиться співпрацювати з різними відділами УМВС, спільно викриваючи наркопритони, затримуючи квартирних злодіїв, хуліганів. Така вже специфіка роботи: «прихильники оковитої», злочинці – контингент, з яким щодня стикається дільничний інспектор.

Останні 5 років Василь Нігда обіймає посаду начальника Сектору дільничних інспекторів міліції УМВС. Наразі його основне завдання – організація і контроль роботи дільничних.  Недоліками вважає різке оновлення кадрів від 2005-го року та різку зміну поколінь. 

– Раніше приходить молодий співробітник на роботу після ВНЗ, без практики, а на опорному пункті до нього приставлені 4 бувалих дільничних, які й досвідом поділяться, і допоможуть, і підкажуть, не те, що зараз, усе навпаки: 4 новачки на опорному пункті, яких ще вчити-навчати, а один дільничний, який уже давно працює, завантажений «по зав’язку», тож йому й не до молоді… – роз’яснює Василь Нігда.        

Тим не менш, за участі дільничних розкривається більше половини загальнокримінальних злочинів, скоєних на території області. До адмінвідповідальності від початку року притягнуто понад 15 тисяч правопорушників. За останні 5 місяців дільничні інспектори розглянули 11500 звернень громадян.

 

Василь Нігда каже, що за 15 років служби він жодного разу не пошкодував про свій вибір. За потреби він готовий будь-якої миті вийти на роботу, звик працювати на свята. Підполковник міліції впевнений у правильності того, що робить. Воно й не дивно, коли дізнаєшся, що людина має надійну підтримку вдома, міцний тил – це любляча дружина, з якою у шлюбі вже понад 16 років і троє дітей – невичерпне джерело радості і натхнення.

Керівництво УМВС оцінило професійні заслуги Василя Нігди: за роки служби він був нагороджений відзнаками МВС 1-го та 2-го ступенів, Почесним знаком МВС, численними грамотами та заохоченнями.

Анна ЛЮБКІВСЬКА, сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *