Вашківецькій районній лікарні передадуть апарат штучної вентиляції легень

Нового обладнання лікарня не отримувала з 90-х років минулого століття

Сертифікат на отримання медичного обладнання передав 28 грудня Вашківецькій районній лікарні народний депутат України Петро Гасюк. Апарат штучної вентиляції легень вартістю 190 тисяч гривень був виділений Вижницькому району згідно урядової програми боротьби з епідемією грипу. Обладнання стало “першою ластівкою”, яке надали області з проголосованих Верховною радою 608 мільйонів гривень.

– Відповідно до урядової програми модернізації закладів охорони здоров’я передається апарат штучної вентиляції легень американської компанії “Newport”, – сказав Петро Гасюк. – Вашківецьку районну лікарню рекомендувало обласне управління охорони здоров’я. За рекомендацією управління Міністерство охорони здоров’я підготувало документи, які підписала прем’єр-міністр України. Щонайменше за десять днів обладнання надійде до лікарні.

В операційній районної лікарні є апарат штучної вентиляції легень, проте він застарілий і ним не ризикують користуватися користуються.

– Ми вже досить давно не отримували нового медичного обладнання, – каже головний лікар Вашківецької районної лікарні Василь Приньковський. – Лікарня обслуговує 22 тисячі населення. Під час епідемії грипу були важкі випадки захворювання, проте смертей, на щастя, не було. Важких хворих направляли в обласну лікарню.

На стаціонарному лікуванні у Вашківцях знаходилося до сотні осіб А щодня наші лікарі приймали по 80-100 викликів.

Новий апарат штучної вентиляції легень будемо використовувати не лише для терапії під час лікування ускладнень грипу. Останнім часом збільшилась кількість судинної патології, інсультів, різних невідкладних коматозних станів. Тепер такі хворі будуть мати шанс на спасіння.

З 90-х років минулого століття лікарня практично нічого нового не отримувала. Лише час від часу лікарні передавали деяке найнеобхідніше обладнання. Наприклад, на початку року лікарні подарували кювез для пологового відділення.

– Фактично немає апарату УЗД та відповідної фізіотерапевтичної апаратури. Ми направляємо хворих на обстеження до обласного діагностичного центру. А вже потім за результатами обстеження проводимо лікування хворих у Вашківцях, – говорить Василь Георгійович.

Ольга Гнідан

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *