В Черніцях буде нова система вивезення сміття

« Альтфатер» пропонує мешканцям приватного сектору нову систему вивезення відходів

Шляхи удосконалення вивезення твердих побутових відходів із приватного сектору Шевченківського району обговорено на зустрічі міського голови Миколи Федорука з виконавчим директором корпорації «Veolia Environmental services» в країнах Балтії, Польщі та Україні Матіасом Фогелем.

Представники корпорації проаналізували зауваження, які були висловлені до роботи їх дочірнього підприємства – фірми «Альтфатер – Чернівці» та для їх усунення запропонували змінити підходи до збирання, вивезення та утилізації твердих побутових відходів у приватному секторі Шевченківського району.

Вони презентували комбіновану систему вивезення відходів, яка успішно працює в окремих європейських містах, вже пройшла апробацію в одному з районів Києва і, на їх думку, може бути найбільш ефективною для приватного сектору в Чернівцях.

Комбінована система передбачає збирання відходів в індивідуальні контейнери ємністю 240 л або спеціальні надміцні пакети з логотипами фірми «Альтфатер» ємністю 60 або 120 л.

Для її впровадження кожна вулиця приватного сектору за рівнем доступності спецтранспорту для вивезення відходів отримує «зелений» або «червоний» статус. Ті вулиці, де не має умов для вивезення відходів спеціальним транспортом через недосконалу дорожню мережу, отримають статус «червоних».

Мешканці «зелених» вулиць зможуть збирати відходи, як в індивідуальні контейнери ємністю 240 л, які вони за доступними цінами зможуть придбати у ДП «Альтфатер-Чернівці» після укладання угод на вивезення відходів, так і в індивідуальні спецпакети. Опорожнення індивідуальних контейнерів буде здійснюватися лише тим споживачам, які оплачуватимуть ці послуги.

Мешканці «червоних» вулиць зможуть збирати відходи лише у спецпакети з логотипом фірми « Альтфатер», які стійкі до зовнішніх впливів. Спецпакети реалізовуватимуть безпосередньо працівники фірми «Альтфатер», а також їх продаватимуть у зручних для мешканцях місцях (місцевих магазинах, інших закладах мікрорайону). У вартість пакету входитиме і його вивіз.

Опорожнення індивідуальних контейнерів та вивезення спецпакетів здійснюватиметься за графіком, який буде доведено до мешканців. Вивезення відходів в інших упаковках не здійснюватиметься. Для мешканців «червоних» вулиць обладнають майданчики для збору спецпакетів у найближчих місцях, доступних для спецавтотранспорту. Віддаленість цих майданчиків від будинків не має перевищувати діючі в Україні нормативи.

У приватному секторі, де діятиме комбінована система вивезення відходів, не буде громадських контейнерів ємністю 1100 літрів. Мешканців, які не укладуть угоди на вивезення відходів, а також тих, які допускатимуть створення стихійних звалищ, притягатимуть до адміністративної відповідальності, до них застосовуватимуть засоби громадського впливу. З метою виявлення таких порушників фірма «Альтфатер-Чернівці» регулярно проводитиме рейди із залученням правоохоронців, представників районної ради, відповідних міських служб та громадських екологів.

Своїм коштом фірма готова також забезпечити відеоспостереження за потенційними місцями утворення стихійних сміттєзвалищ.

Терміни та умови впровадження комбінованої системи вивезення відходів у приватному секторі Шевченківського району буде визначено у протоколі, укладеному з представниками корпорації «Veolia Environmental services» в Україні.

Довідка

ДП «Альтфатер – Чернівці» надає у Чернівцях послуги з вивезення та утилізації твердих побутових відходів з 1996 року. Нині підприємство обслуговує Шевченківський район міста, де проживає понад 140 тисяч мешканців, в т.ч. у приватному секторі – 19 тисяч.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *