Україна

Happy birthday, Львів!

До дня міста 8 львівських кондитерів спекли шоколадний торт вагою 180 кг. Розміри торта – 1,5 на 2,8 м. На торт витратили 500 яєць та 20 кг шоколаду. Диво-виріб виставили позаду Ратуші і увечері ним могли поласувати усі охочі.

Додаткове тестування

Почалася реєстрація на участь у додатковій сесії зовнішнього оцінювання знань випускників шкіл. Пройти додаткове тестування зможуть ті, хто з поважних причин не зареєструвався або не взяв участі в основній сесії. Реєстрація триватиме до 5 червня.

Майже за Макаренком

Майстер трудового навчання в містечку Сміла на Черкащині під час уроку розбив учневі голову. Постраждалого відвезли до лікарні й наклали три шви. Агресивну реакцію педагога спровокувала поведінка вихованця, який спізнився на урок.

Андріївський узвіз-2

На площі Козицького у Вінниці відкрили картинну галерею просто неба. Вона стане аналогом Андріївського узвозу в Києві. З художників грошей не збиратимуть. Галерея повинна стати окрасою міста, а не місцем купівлі-продажу картин, кажуть ініціатори її створення.

Тримайте своїх нелегалів!

В Україні створять 5 центрів для утримування нелегальних мігрантів, яких країни ЄС повертатимуть згідно з угодою про реадмісію. Про це заявив заступник голови представництва Єврокомісії в Україні Дірк Шюбель. На створення центрів Євросоюз виділив 30 млн. євро. За його словами, Україна зобов’язалася до 2010 року збудувати або переобладнати у відповідності до європейських стандартів приміщення, де могли би перебувати нелегали до часу їх відправлення. Такі центри реадмісії відкриють у західних і східних регіонах України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *