Україна

Скажена агава
Сюрприз у кактусовій оранжереї Нікітського ботанічного: на 35 році життя зацвіла мексиканська агава-потаторум. За 10 днів квітконіс рідкісної рослини «вистрілив» на 2,5 м у висоту, пробивши скляний дах. «Скажена рослина» продовжує рости на 10-15 см кожної доби. Розкриються суцвіття в кінці травня.

А нарциси вимирають!
Єдина в Європі Долина дикого нарциса поблизу Хуста заростає верболозом. Працівники заповідника не встигають самотужки викорчовувати кущі. Найбільша проблема — брак коштів на догляд за полем. Щовесни Долину відвідують до 6 тис. туристів. За квиток платять 2–5 грн.

Малесенький, але замок!
На вершині Цар-гори в Іршавському районі Закарпаття археологи розкопали найменший замок області. Знайшли стіни палацу і артефакти, датовані XIII ст. Знахідки засвідчують: замок стояв на скелі, біля якої пролягали важливі торговельно-економічні шляхи ХІІІ–ХІV ст.

Квитки – Інтернетом
Від 1 червня на Південній залізниці діятиме нова послуга – через Інтернет можна буде зарезервувати місця у поїздах, що прямують до країн СНД. Вартість послуги – 10 грн. Квиток треба викупити не пізніше, ніж через 2 доби.

Статуї: живі і німі
Чемпіонат «живих статуй» відбувся в Євпаторії з нагоди початку курортного сезону. 43 «статуї» стояли на головній площі міста 3 год. Шкіру акторів-скульптур вкрили фарбою, яка створює ефект кованого металу. Під час конкурсу учасникам заборонили розмовляти.
Гран-прі чемпіонату та 5 тис. грн отримав Євпаторійський театр дозвілля за монументальну композицію «Суворов із римською зброєю». Перше місце і тисяча гривень дісталися кримській команді за композиції «Перше побачення» та «Африканка з дитиною». 500 грн за ІІ місце отримав колектив з Миколаєва за скульптури «Потьомкін» та «Катерина Велика».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *