Україна

▶▶Мультик – лідер прокату ▶▶ВНЗ поменшало ▶▶Федірко – Ющенку ▶▶Україна на CNN ▶▶Прощавай, секонд-хенд! ▶▶Гривня стала жертвою Стельмаха-мародера ▶▶Уряд не допустить заморожування пенсій і зарплат ▶▶Кредит від МВФ дозволить стабілізувати гривню ▶▶

Мультик – лідер прокату

«Мадагаскар-2» став найкасовішим мультиком у Росії та Україні. За перший уїк-енд касові збори мультика склали $2 млн. Пригоди тварин, які втекли із зоопарку, обійшли «Піратів Карибського моря-3» ($1,7 млн.). Топ-трійку касових фільмів в українському прокаті замикає російський фільм «Адмірал» ($1,5 млн.).

ВНЗ поменшало

ДАК анулювала ліцензії 7-ми ВНЗ за грубі порушення законів про освіту. До «чорного списку» потрапили Міжнародний інститут міжкультурної комунікації, Християнський гуманітарно-економічний університет, університет «Львівський Ставропігіон», Таврійський коледж комп’ютерних технологій і ще 3 маловідомі приватні ВНЗ.

Федірко – Ющенку

У Верховній Раді відбулася презентація ікони Віктора Ющенка. Ідея належить народному депутату від НУНС Олесю Донію. Пам’ятку створено в серії мистецьких провокацій, які планує найближчим часом організувати близьке до Донія мистецьке об’єднання «Остання барикада». Автор картини – буковинець Анатоль Федірко.

Україна на CNN

Незабаром на західних телеканалах з’являться рекламні ролики про Україну, повідомили в МЗС. Останнім часом у деяких європейських газетах опублікували матеріали з перекрученими фактами з історії нашої держави. Зокрема, на СNN будуть «крутити» ролик про Голодомор в Україні та його причини.

Прощавай, секонд-хенд!

Кабмін прийняв постанову «Про заборону ввезення на територію України як давальницької сировини одягу та інших використовуваних виробів». Тобто, уряд заборонив ввозити в Україну секонд-хенд. Уживані вироби з текстилю поставляються навалом, без сортування, що ускладнює контроль за подальшим використанням і може приховувати контрабанду одягу та негативно впливати на легку промисловість. Крім того, порушуються санітарні норми, що становить загрозу здоров’ю людей. Утім, секонд, який везтимуть відповідно до вимог СОТ, пропускатимуть, щоправда після дезинфекції у спеціально створених для цього пунктах.

Гривня стала жертвою Стельмаха-мародера

Гриценко вимагає ув’язнення головного банкіра

Однією з причин загострення наслідків світової фінансової кризи в Україні стала «мародерська» діяльність Національного банку на чолі з Володимиром Стельмахом. Про це заявив голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко в інтерв’ю газеті «Комсомольська правда в Україні». «Хіба це не мародерство, коли протягом дня курс долара досягає позначки 7,40, а Нацбанк продає долар за 5,50?», – запитав Гриценко.
За його словами, після таких «ігрищ» на валютному ринку голову Нацбанку потрібно було заарештувати того ж дня, а разом з ним – і ділків, які за день заробили на цьому десятки й сотні мільйонів.
Обурився Гриценко й тим, що Володимир Стельмах коштами, виділеними для «Промінвестбанку», фактично «проспонсорував» донецьких бізнесменів. «Я запитав у Стельмаха: Чи правда, що в першу ж добу з 5 млрд. гривень, направлених на підтримку банку, 2,8 мільярди відразу ж опинилися на рахунках деяких донецьких юридичних осіб, а ніхто із вкладників нічого не отримав? Виявилося, правда!», – обурився депутат.
Як відомо, голову Нацбанку призначає Президент за погодженням з Верховною Радою.
Марія ОСТАПЧУК

Уряд не допустить заморожування пенсій і зарплат

Жодного заморожування росту мінімальної зарплати і пенсії в Україні не буде. Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час виступу у Верховній Раді, на засіданні якої розглядався антикризовий законодавчий пакет. «Усе, що лунає сьогодні про нібито заморожування соціальних видатків, – це не про нашу команду», – відзначила вона з трибуни парламенту.
За словами прем’єр-міністра, її команда не тільки не заморожувала соціальних видатків, а завжди їх збільшувала. «І сьогодні я хочу заспокоїти всіх, що не буде ніякого заморожування, а всі соціальні видатки будуть коригуватися відповідно до індексу інфляції, яка буде в країні», – запевнила Юлія Тимошенко.
Прем’єр додала, що більш істотне зростання соціальних гарантій надалі залежатиме від того, як працюватимуть усі політики на підвищення соціального рівня життя країни.
Гліб ВЛАСЕНКО

Кредит від МВФ дозволить стабілізувати гривню

Один з провідних економістів Партії регіонів Микола Азаров підтримує ідею отримання Україною кредиту від Міжнародного валютного фонду, незважаючи на офіційну критику такого кроку з боку політичної сили, до якої він належить. «Це надасть впевненості іноземним інвесторам. Для них це сигнал, що наша економіка буде стабільною», – заявив він у коментарі газеті «Сегодня».
За словами Азарова, якщо Кабінет Міністрів та МВФ обмежаться такими вимогами для отримання кредиту, як прийняття бездефіцитного бюджету на наступний рік, забезпечення стабільності національної валюти і підтримання платіжного балансу, «то з цим можна погодитись».
Радник голови правління «Укргазбанку» Олександр Охрименко вважає, що сама інформація про одержання кредиту від Міжнародного валютного фонду може позитивно позначитися на стабілізації курсу гривні. У коментарі виданню «Комсомольська правда в Україні» він зауважив: «Багато хто сьогодні купує долари за високим курсом, оскільки побоюються, що буде тривати девальвація гривні. А гроші, отримані від МФВ, можуть істотно стабілізувати валютний ринок України й повернути курс гривні до рівня 5 гривень за долар».
До того ж, на переконання Охрименка, гроші від МВФ дозволять без проблем вирішувати питання оплати за імпорт, насамперед, купівлю таких необхідних для України енергоносіїв.
Андрій РОГОВ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *