У Сокирянах відкрито центральну районну лікарню

Мешканці Сокирянщини отримали новий, сучасний медичний заклад, збудований за останніми будівельними технологіями.

Тут комфортно почуватимуться і пацієнти, і працівники, адже планування приміщення розроблене згідно з європейськими стандартами до оптимізації надання лікарської допомоги. Світлі просторі палати, кваліфікований персонал і необхідне медичне забезпечення – все тут на висоті.

Відкриття ж ЦРЛ у Сокирянах саме на часі, адже район перебуває за 160 км від обласних лікувальних закладів, а колишня лікарня розташовувалася у сімнадцяти різних корпусах.

У новому приміщенні зручно розташувалися відділення швидкої медичної допомоги, терапевтичне, дитяче соматичне, хірургічне, травматологічне, неврологічне, акушерсько-гінекологічне, відділення реанімації та інтенсивної терапії, фізіотерапевтичне відділення.

Задля відновлення здоров’я тих, хто нездужає, працюватимуть 90 лікарів і 194 середні медичні працівники. За словами головного лікаря райлікарні Миколи Місюрка, найважливіший принцип, яким керується персонал закладу, – чуйність до пацієнтів.

На будівництво нового корпусу медичного закладу торік «ВАТ Укргідроенерго» виділило близько 25 млн. грн. Під час урочистостей з нагоди свята голова правління ВАТ «Укргідроенерго» Семен Поташник пообіцяв, що до кінця поточного кварталу буде виділено ще 10 млн. грн на придбання необхідного сучасного медичного обладнання. Нагадаємо, що добудову розпочато ще 1986 року, а 2004-го ввели в дію районну поліклініку на 275 відвідувань за зміну.

Протягом 2007-2009 років у районі реорганізовані й функціонують 11 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Проведено реконструкцію лікувальних закладів на загальну суму 1,2 млн. грн у селах Кулішівка, Ожеве, Шебутинці, Шишківці, Михалкове, Гвіздівці. Для повноцінного функціонування нового стаціонарного корпусу райлікарні його необхідно укомплектувати медичним обладнанням. Потреба в коштах становить 15-17 млн. грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *