У Чернівцях збірна України з боксу перемогла збірну США

Перемогу українцям приніс срібний призер Чемпіонату світу Роман Капитоненко.

Матчева зустріч збірної Украни з боксу проти збірної США вперше відбулася у Чернівцях у Центрі розваг «Панорама-Чернівці», де зібралася рекордна кількість вболівальників.

Перший віце-президент Федерації боксу України Ігор Гайдамак та технічний директор ФБУ Генадій Вайнер нагородили головного наставника збірної України Дмитра Сосновського, кращого тренера світу 2011 року з боксу. Подяки отримали також почесний президент обласної федерації боксу, народний депутат Микола Романюк, а ювілейні – депутат міськради Валерій Чинуш та керівник компанії «Техно» В’ячеслав Добровольський.

Спочатку на ринг вийшли дівчата. У першому двобої перемогла майстер спорту Тетяна Коб з Ковеля, а два наступні – виграли американки.

Перший бій між чоловіками виявився найбільш видовищним – у категорії до 52 кг Іван Страшний з Шипинців Кіцманського району та учасник І Юнацької Олімпіади-2010 Шоун Сімпсон продемонстрували такий бокс, що рефері не могли визначитись і присудили нічию. Пару Гюндуз Гусейнов (Харків) – Тока Клан Клейрі судді теж оцінили в нічию. А після того, як Джордж Рінкон переміг Олега Неклюдова, американці відірвалися на два пункти. Однак у заключних трьох парах кращими були українці Дмитро Митрофанов (Чернігів), Сергій Мельник (Генічеськ) та Роман Капитоненко (Фастів), що забезпечило Україні підсумкову перевагу в одне очко.
Головний тренер збірної США Кеннед Портер зізнався, що попри мінімальну поразку, вони перебувають у піднесеному настрої, мовляв, теплий прийом і супер гостинність буковинців переважили негативні емоції від невтішного результату.
З Чернівців збірна США поїхала до Івано-Франківська, де проведе другий матч проти України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *