У Чернівцях заклали Біблійний сад

Ідея виростити у Чернівцях Біблійний сад виникла у науковців ЧНУ, авторів книги «Рослини Святого письма» ще 3 роки тому, але на її реалізацію не вистачало коштів. Та нещодавно цією ідеєю зацікавилися представники Єврейського національного фонду «Keren Kayemeth Le Israel», який і профінансував проект.  

DSC_0532

За словами ректора ЧНУ Степана Мельничука,  за два роки тут посадять 200 рослин, згаданих у Святому письмі, і встановлять релігійні скульптури.

Шість альпійських кедрів, привезених з Ізраїлю, уже висадили на території Резиденції. На церемонію закладання єдиного в Україні Біблійного саду завітали гості з Ізраїлю, Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Ель, священики різних конфесій та вище духовенство. До них долучилися і представники місцевої та обласної влади, які взявши до рук лопати та відра, завзято висаджували деревця.

Варто зазначити, що загалом у світі сьогодні є п’ять Біблійних садів. Це Гетсиманський сад, Біблійний ландшафтний заказник «Неот Кдумім» в Ізраїлі, Біблійний ботанічний сад у США, Райський сад у Празі та Елгінський кафедральний біблійний сад у Шотландії.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії», фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *