Триває ЗНО-2010

Органи управління освітою, загальноосвітні навчальні заклади систематично проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед випускників, їхніх батьків, педагогів, громадськості щодо організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Про це заявив начальник Головного управління освіти і науки ОДА Михайло Бауер. Вона здійснюється через наради, ЗМІ, телефонну «гарячу лінію», сайти органів управління освітою, рекламні оголошення, забезпечення випускників інформаційними посібниками, відео-  та анімаційними фільмами. У загальноосвітніх навчальних закладах оформлені стенди з питань ЗНО. Окрім того, з метою підготовки випускників шкіл до ЗНО від вересня 2009-го в загальноосвітніх навчальних закладах області функціонують кабінети тестових технологій.

Відповідно до розроблених графіків, учні 10-11 класів мали змогу двічі на місяць проходити тестування з різних навчальних предметів. Ці кабінети укомплектовані тестами в електронному та паперовому варіантах, чинними предметними програмами, підручниками, нормативно-правовою базою щодо організації та проведення ЗНО. Для бажаючих ознайомитися з правилами проходження ЗНО та визначити власний рівень навчальних досягнень проводилося пробне тестування. Торік ним скористалися 67% випускників, цьогоріч – 64%, зазначив головний освітянин краю. Зменшення кількості випускників, які скористалися такою можливістю, пов’язане з тим, що зросла оплата за його проходження (від 54 до 80 грн), збільшились можливості випускників використовувати Інтернет для підготовки до ЗНО.

Щодо особливостей цьогорічного ЗНО, то Михайло Бауер зауважив, що нинішнього року воно відбувається після закінчення навчального року, складання державної підсумкової атестації випускниками 11-их класів, отримання ними атестатів. Завдяки тому, що державна підсумкова атестація була відокремлена від результатів ЗНО, збільшилася кількість випускників, які отримали золоті та срібні медалі. Цьогорічне тестування проводиться від 2 до 23 червня (2, 3, 4 червня – українська мова, 7 червня – іноземні мови, 9 червня – біологія, 11 червня – географія, 14-15 червня – математика, 17-18 червня – історія України, 21 червня – хімія, 23 червня – фізика). У зв’язку з тим, що змінилися правила прийому до ВНЗ, цьогорічні випускники вибрали в середньому 3 предмети на ЗНО.

Окрім української мови (6411 учасників – 100%), найбільше учасників ЗНО вибрали для тестування такі предмети: історія України – 5105 (79,6% від загального числа зареєстрованих), математика – 2882 (45%), географія – 2596 (40,5%), біологія – 1025 (30%). Менш популярні іноземні мови – 1028 (16%), хімія – 517 (8,1%), фізика – 489 (7,6%). Абітурієнти Чернівецької області тести виконують українською, російською, румунською мовами. Додаткова сесія зовнішнього тестування буде проведена для абітурієнтів, які через об’єктивні причини не зможуть взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні у наступні терміни: 29 червня – українська мова та література, 30 червня – математика та біологія, 1 липня – іноземні мови та хімія, 2 липня – географія та історія України, 3 липня – фізика.

Прес-служба ОДА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *