Транспортні пільги у Чернівцях не скасовані

Пенсіонери, інваліди, чорнобильці, діти з багатодітних родин мають право на безкоштовний проїзд у Чернівцях на всіх тролейбусних маршрутах і 13-ти  соціальних автобусних маршрутах.

Така домовленість досягнута на зустрічі міського голови Олексія КАСПРУКА з перевізниками. Крім того, учасники бойових дій, інваліди війни, члени родин загиблих учасників АТО мають право на безкоштовний проїзд на всіх тролейбусних та автобусних маршрутах.

«Асоціація міст України, міські голови міст України звернулися до народних депутатів з проханням терміново внести зміни до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2016 рік» і передбачити  відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення права окремим категоріям громадян  на пільговий проїзд. Переконаний, що народні депутати підтримають ці зміни.  В іншому випадку міста  отримують дозвіл компенсувати витрати перевізникам на перевезення пільговиків з  міського бюджету», – зазначив міський голова.

Перевізникам вказано на неприпустимість порушення чинного порядку пільгових перевезень у Чернівцях і графіків руху пільгових автобусів. Водночас готується до громадського обговорення порядок надання адресної допомоги на пільговий проїзд за рахунок  міського бюджету, який буде впроваджено у  Чернівцях у разі відмови в державній субвенції на пільгові перевезення.

Довідково. Пільговий проїзд на 13 соціальних  автобусних маршрутах діє впродовж всього інтервалу руху транспорту. Автобуси, які здійснюють пільгові перевезення, мають позначення «ПІЛЬГОВИЙ». Вони працюють на маршрутах №1, 2, 3, 4, 6, 10А, 19, 21, 23, 26, 26А, 27 та 28.

Скарги на порушення перевізниками правил перевезення пільгових категорій населення приймаються за телефоном 55-14-04 або на сайті міської ради.

Рисунок1

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *