Трамп заявив про вихід США з Паризької кліматичної угоди

За словами Трампа, ця угода невигідна для Сполучених Штатів. «Тому, щоб виконати мій урочистий обов’язок захищати Америку і її громадян, Сполучені Штати підуть з Паризької кліматичної угоди».

Нагадаємо, за підсумками саміту G7 Меркель назвала переговори з клімату“незадовільними”, додавши, що “немає жодних ознак того, будуть чи ні США залишатися в Паризькій угоді”.

У 2015 році близько 200 країн погодили угоду, яка має на меті скоротити викиди в атмосферу для зменшення парникового ефекту. Зокрема, США зобов’язалися зменшити викиди з 28 до 26 % до 2025 року.

Якщо США вийдуть з Паризької кліматичної угоди, то опиняться в компанії таких держав як Сирія чи Нікарагуа, що не є учасниками угоди. Це поставить під загрозу саму угоду, для втілення якої потрібна прихильність великих країн, на які припадає значна частка викидів.

 

Натомість ураган «Ірма» переконав усіх, що жити на Землі й бути вільними від її клімату неможливо. Більше того, йому присвоїли нову категорію небезпеки, якої досі ще не існувало – VI.

Стерши з обличчя землі кілька островів у Карибському морі, зруйнувавши там до 90% будівель, «Ірма» зачепила Кубу і розлютувалася на американському узбережжі. Там загинули вже 24 людини.

Нуковці приголомшені. Над Атлантикою утворилися одразу три урагани: «Ірма», «Хосе» й «Катя». Зазвичай таке трапляється раз на 500 років. Чим пояснити такий феномен, науковці ще думають. Та на американському континенті головний клопіт наразі – як вижити.

Десятки знесених островів, не лише зірвані дахи, а й розтрощені стіни, викорчувані дерева. Сила циклону досягала рекордних 300 кілометрів на годину. Для цього явища навіть довелося вигадувати нову, шосту, категорію небезпеки. Досі було п’ять. Величезні літаки, що намагалися вивезти людей, були для цього урагану іграшками.

У Флориді під евакуацію потрапили рекордні 7 мільйонів людей. У магазинах закінчилися вода, харчі та бензин, почалися штурми супермаркетів.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *