Свято Чернівців коштувало 345 мільйонів

а щоби завершити ремонти, треба ще 75

На будівництво, реконструкцію та ремонт об’єктів соціально-культурної сфери та ЖКГ до 600-річчя міста з міського бюджету у 2006-2008 роках витрачено 295 млн. грн. Ще 50 млн. грн цільової субвенції з держбюджету місто отримало 2006 року на збереження історичної забудови, об’єктів історико-культурної спадщини та соціальної інфраструктури. Із зазначених коштів 69,1 млн. грн з міського бюджету було спрямовано на капремонт житлового фонду. Майже 7,8 млн. грн з міського бюджету витрачено на ремонт установ освіти, охорони здоров’я, культури та спорту. 20,4 млн. грн з бюджету розвитку – на ремонт та реконструкцію доріг та інженерних мереж. 1,4 млн. грн з фонду соціально-економічного розвитку – на інші заходи, зокрема, матеріальне заохочення двірників, переможців загальноміських ювілейних конкурсів. Загалом на будівництво, реконструкцію та ремонт об’єктів ЖКГ і соціально-культурної сфери було витрачено 225,5 млн. грн.
Кошторисна вартість робіт лише на шести найбільш важливих об’єктах, будівництво та реконструкцію яких було розпочато до 600-річчя міста, становить 142 млн. 850 тис. грн. На 1 жовтня на цих об’єктах виконано робіт на 77,3 млн. грн, з яких профінансовано 72 млн. грн, в тому числі з міського бюджету – 51,6 млн. грн, державного бюджету – 20,4 млн. грн.
Зокрема, кошторисна вартість реконструкції вул. О.Кобилянської становить 13,5 млн. грн. За виконані роботи проплачено 9 млн. 72 тис. грн, борг підрядникам становить 4,4 млн. грн.
На добудову лікувального корпусу дитячої лікарні на вул. Буковинській, 4 потрібно понад 56,4 млн. грн. На цьому об’єкті до 600-річчя міста виконано робіт на 26,5 млн. грн, з яких 14,5 млн. грн проплачено з міського бюджету, а 12 млн. грн – з державного. Для завершення цього об’єкту потрібно ще майже 30 млн. грн.
Кошторисна вартість реконструкції Площі Турецької криниці становить 12,7 млн. грн. Для завершення робіт потрібно ще 4,6 млн. грн.
На реконструкцію та модернізацію злітної смуги та інших об’єктів КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» потрібно понад 34,6 млн. грн. На ці роботи з міського бюджету витрачено вже 11 млн. грн.
На будівництво клубу мікрорайону «Ленківці» передбачено 5,9 млн. грн, з яких 3,4 млн. грн. вже проплачено з міського бюджету.
Реконструкція зовнішнього освітлення та контактної тролейбусної мережі на вул. Головній коштує майже 6,3 млн. грн. За ці роботи з міського бюджету вже проплачено 915 тис. грн, з державного бюджету – 4 млн. грн. Для завершення робіт потрібно ще понад 1,3 млн. грн.
Загалом, станом на 10 жовтня в місті не оплачені вже виконані капітальні роботи на різних об’єктах на суму понад 48 млн. грн. Зокрема, борг за капремонт житлового фонду становить 23,7 млн. грн, за роботи, виконані на об’єктах комунального господарства, – 14,6 млн. грн, на об’єктах соціально-культурної сфери – 9,9 млн. грн.
Загалом додаткова потреба в коштах для розрахунку за виконані роботи, а також для завершення розпочатих об’єктів становить 75,0 млн. грн.
На святкові заходи з нагоди 600-річчя, які відбулися 4-8 жовтня, кошти з міського та державного бюджетів не виділялися. Їх проведено за рахунок меценатів та спонсорів, а також міської громадської організації «Фонд Чернівці-600». Добровільні благодійні внески до цього фонду зробили понад 190 колективів та 180 приватних осіб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *